Έως τις 8 Απριλίου οι αιτήσεις συμμετοχής. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις.

Στην έναρξη του 7ου διεθνούς διαγωνισμού Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου «ΚΟΤΙΝΟΣ 2022» προχωρά η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ προσκαλώντας τις επιχειρήσεις ελαιολάδου και τους ελαιοπαραγωγούς με σκοπό να δώσουν την ευκαιρία στα προϊόντα τους να κατακτήσουν μία θέση μεταξύ των κορυφαίων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της τρέχουσας σοδειάς 2021-2022. «Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που έχει ξεχωρίσει για την ποιότητά του καθώς διαθέτει αρκετά αυστηρές διαδικασίες. Είναι ο μοναδικός διαγωνισμός που υλοποιείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, International Olive Council, που εδρεύει στη Μαδρίτη ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν σε αυτόν και ξένοι παραγωγοί από χώρες όπως είναι η Πορτογαλία και η Ισπανία» δηλώνει στο FoodLife, ο εκτελεστικός διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. ΦΙΛΑΙΟΣ, Γιώργος Οικονόμου. Να σημειωθεί ότι η ΦΙΛΑΙΟΣ είναι ένα επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί τα τελευταία 24 χρόνια ως ένα ολοκληρωμένο HUB υποστήριξης του τομέα του δέντρου της ελιάς και των προϊόντων του.

Οι επιχειρηματίες και οι ελαιοπαραγωγοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη Γραμματεία της ΦΙΛΑΙΟΣ στο [email protected] και να αποστείλουν τα ελαιόλαδα στη διεύθυνση Ξενοφώντος 15α, Αθήνα, 10557, έως την 8η Απριλίου 2022. Η διαδικασία τελικής αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Απριλίου, και έχουν την ευκαιρία να αξιολογηθούν στο διαγωνισμό πέραν των επώνυμων -τυποποιημένων ελαιολάδων και τα ελαιόλαδα που διακινούν οι παραγωγοί προς τα επίσημα κανάλια εμπορίας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητάς τους.

Οι συμμετοχές εντάσσονται σε μία από τις δύο ομάδες: 1) Επιχειρήσεις τυποποίησης-εμπορίας ελαιολάδου κάθε μορφής, συνεταιριστικές οργανώσεις και ομάδες παραγωγών οι οποίες διαθέτουν στην αγορά επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 2) ελαιοπαραγωγοί. Οι κατηγορίες εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων που θα βραβευθούν στο διαγωνισμό και στις δύο ομάδες είναι οι εξής: Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα ΠΟΠ-ΠΓΕ, Βιολογικά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα συμβατικής καλλιέργειας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΦΙΛΑΙΟΣ, www.filaios.org.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις