Τι δήλωσε στον Real fm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με την Κάτια Μακρή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Νέες παρεμβάσεις κατά της αισχροκέρδειας ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Real fm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με την Κάτια Μακρή. Αναφερόμενος, στο φλέγον θέμα της δημοσιοποίησης των στοιχείων των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν, ο ίδιος προανήγγειλε ότι εξετάζεται να έρθει στη Βουλή διάταξη που θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση αυτών σε περίπτωση επανειλημμένων παραβάσεων

Με στόχο λοιπόν την πάταξη της αισχροκέρδειας, ένα θέμα το οποίο είναι υψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, ο αρμόδιος υπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εστίασε στο θέμα τόσο των συστηματικών ελέγχων, της επιβολής προστίμων, αλλά και στο ενδεχόμενο δημοσιοποίησης των στοιχείων των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν κατ’ επανάληψη.

Συγκεκριμένα προανήγγειλε ότι εξετάζεται να έρθει στη Βουλή διάταξη όπου σε περιπτώσεις υποτροπής, όταν δηλαδή συνεχίζουν να κερδοσκοπούν εις βάρος των καταναλωτών οι επιχειρήσεις να επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους. Παράλληλα, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι στα ψητοπωλεία για τις αυξήσεις στο σουβλάκι τονίζοντας ότι εάν διαπιστωθεί κερδοσκοπία θα “πέσουν” γερά πρόστιμα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις