Εγκαινιάστηκε το μηχάνημα – δωρεά της Nikolopoulou Foods στη Myrovolos Organics για την ανάπτυξη καινοτόμου προϊόντος

Το νέο προϊόν, μείγμα βοτάνων σε κύβο, φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον τομέα των λειτουργικών αφεψημάτων
Η δημιουργία ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων προϋποθέτει ποιοτικά και καινοτόμα εργαλεία. Στο πνεύμα αυτό κινείται και η δωρεά ενός σύγχρονου μηχανήματος λυοφιλίωσης από τη Nikolopoulou Foods και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, μέσω του οργανισμού The People’s Trust, προς τη Myrovolos Organics, για την ανάπτυξη ενός νέου καινοτόμου προϊόντος – ενός μίγματος βοτάνων σε κύβο, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον τομέα των λειτουργικών αφεψημάτων, κατακτώντας την ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.
Το νέο προϊόν είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας επιχειρηματικού και επιστημονικού δυναμικού. Δημιουργήθηκε μέσα από τη συνεργασία της εταιρείας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Τροφίμων.
Η παράδοση και τα εγκαίνια του μηχανήματος πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 12 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Myrovolos Organics στο Χαλκειός της Χίου. Εκ μέρους της εταιρείας Nikolopoulou Foods παρευρέθηκε ο υπεύθυνος Marketing, Γιάννης Σώζος, ο οποίος έκοψε συμβολικά την κορδέλα, δηλώνοντας πως «η κίνηση αυτή δεν αποτελεί κάποιου είδους αγαθοεργία, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχειρηματικής, διαγενεακής και γυναικείας αλληλεγγύης».

Τον οργανισμό A Woman Can Be που στηρίζει την ενδυνάμωση των γυναικών επιχειρηματιών στην αγροδιατροφή, εκπροσώπησαν η Βανέσσα Αρχοντίδου και η Αγγέλα Πανταζή, ενώ παρόντες ήταν επίσης συνεργάτες και φίλοι της εταιρείας, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Χίου Σταύρος Μιχαηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύχτας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος, η Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χαλκειούς Σταματία Βαβυλουσάκη, καθώς και ο Αντώνης Καλίτσης, εκπρόσωπος της Mediterra από το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στα πειραματικά στάδια ανάπτυξης του νέου προϊόντος.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










