Η εταιρεία προσδοκά δυναμική είσοδο στον κλάδο των αναψυκτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η ΔΕΛΤΑ έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της ΕΨΑ και την ένταξή της στον κλάδο των αναψυκτικών. Υπενθυμίζεται ότι η γαλακτοβιομηχανεία πώλησε την θυγατρική της στη Βουλγαρία, United Milk Corporation (UMC), η οποία αγοράστηκε από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία, με το στόχο της εταιρείας, στο εξής να είναι η ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στην εγχώρια αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων και τροφίμων, η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της με νέες κατηγορίες προϊόντων και η παράλληλη ενδυνάμωση των υπαρχόντων brands.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές αν και οι δύο βασικοί μέτοχοι της ΕΨΑ συναινούν στην πώληση της εταιρείας ή αν exit πρόκειται για έξοδο μετόχου της οικογένειας Τσαούτου. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΛΤΑ αναζητά άτομα που να έχουν γνώσεις στον τομέα των αναψυκτικών και πρόκειται να τα εντάξει άμεσα στο δυναμικό της.

Η ΕΨΑ, με κύκλο εργασιών το 2021 στα 9,16 εκατ. ευρώ, (19,35% σε σχέση με το 2020) και ζημιογόνο καθαρό αποτέλεσμα (353.685 ευρώ από ζημιές 1,263 εκατ. ευρώ το 2020), αποτελεί μια ιστορική εταιρεία με δυναμική και εδραιωμένη παρουσία στην ελληνική αγορά. Βρίσκεται σταθερά στην κουφή των προτιμήσεων των καταναλωτών για σχεδόν 100 χρόνια, από την ίδρυσή της το 1924.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις