Στόχος της Danone είναι να επιτευχθούν μέσοι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης 4-5%

Σε ένα δυναμικό πλάνο επενδύσεων ύψους 3 εκατ. ευρώ προχωρά η εταιρεία  Danone Nutricia Ελλάδος (πρώην Numil Hellas), η οποία πρόσφατα ανέλαβε την εμπορία και διανομή των γαλακτοκομικών & φυτικών προϊόντων της Danone σε Ελλάδα και Κύπρο. Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ελληνική αγορά βρεφικών προϊόντων καθώς διαθέτει στο λιανεμπόριο τροφίμων τα βρεφικά είδη διατροφής Αlmiron, Milupa, Nutircia. Από τα συνολικά 3 εκατ. που θα διατεθούν για επενδύσεις, 1,2 εκατ. ευρώ έχουν σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα (κυρίως logistics και αποθήκευση προϊόντων) ενώ 700 χιλιάδες ευρώ θα αφιερωθούν στην πρόσληψη 20 νέων εργαζομένων. Επίσης 1,1 εκατ. ευρώ αναμένεται να αξιοποιηθεί για διαφημιστική προβολή και προωθητικές κινήσεις τόσο στα σημεία πώλησης όσο και στα media.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Σίμος Λουλούμαρης, Country Manager, της Danone Ελλάδος σε χθεσινή εκδήλωση στην γαλλική πρεσβευτική κατοικία, όπου, επίσης, ανέφερε πως, μετά την απορρόφηση των νέων δραστηριοτήτων ο τζίρος της Numil Hellas, ο οποίος υπολογίζεται στα 16- 17 εκατ. ευρώ.. Ακόμη τόνισε πως στόχος της Danone είναι να επιτευχθούν μέσοι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης 4-5% κάτι που αναμένεται να καταγραφεί φέτος λόγω και των ενισχυμένων της μεριδίων κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους στις διάφορες κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Όπως ανέφερε, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 3 βασικές κατηγορίες τροφίμων (Γιαουρτά, Φυτικά, Βρεφικά και Προϊόντα Ενηλίκων) και έχει αυτή την στιγμή παρουσία σε πάνω από 12.000 σημεία πώλησης με το 61% να αφορά στο οργανωμένο λιανεμπόριο (σουπερμάρκετ), 25% τα φαρμακεία, 6% το κανάλι HoReCa και τα νοσοκομεία ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 7% στην αγορά της Κύπρου. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια έχει «χτίσει» ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργασίας με 3.800 επιστήμονες υγείας όπου η συντριπτική πλειοψηφία αφορά παιδιάτρους. Διαθέτει την πρώτη θέση της αγοράς στις κατηγορίες των λειτουργικών γιαουρτιών, στα σκευάσματα για μεταβολικά νοσήματα και στα σκευάσματα ενηλίκων και την δεύτερη θέση σε βρεφικά και νηπιακά γάλατα (καθώς και στα φυτικά ροφήματα και επιδόρπια. Τονίζοντας την δυναμική των προϊόντων της εταιρείας ο κ. Λουλουμάρης σημείωσε πως η κατηγορία των λειτουργικών γιαουρτιών, οπού η εταιρεία διατηρεί μερίδιο αγοράς 39%, καταγράφει άνοδο πωλήσεων 7% ενώ η συνολική αγορά υποχωρεί κατά 9% ενώ επισήμανε τα πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης που υπάρχουν για τα plant based προϊόντα, των οποίων η κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα είναι ακόμη πολύ χαμηλή. Σημειώνεται πως το μερίδιο της Alpro στην Ελλάδα ξεπερνάει το 30% στην αγορά των φυτικών ροφημάτων. Επίσης αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία που υπάρχει με την ΔΕΛΤΑ για την παραγωγή γιαουρτιού (Activia Στραγγιστό), η οποία πέρα από την Ελλάδα έχει επεκταθεί μέσω εξαγωγών σε Ιταλία και Ισπανία.

Ακόμη ο Σ. Λουλουμάρης υπογράμμισε πως η εταιρεία έχει αποφασίσει να επενδύσει ιδιαίτερα στο κανάλι του HoReCa, εστιάζοντας στην προώθηση των φυτικών ροφημάτων και διατηρώντας τη σχετική συνεργασία που έχει με την Leader. Υπενθυμίζεται πως στην ανακοίνωση για την νέα εποχή της Danone στην Ελλάδα αναφερόταν πως συγκεκριμένοι πελάτες λιανικής θα εξυπηρετούνται απευθείας από τη Danone Nutricia (εμπορική επωνυμία Numil Hellas), ενώ οι υπόλοιποι πελάτες θα συνεχίζουν να εξυπηρετούνται ως προς τα γαλακτοκομικά και φυτικά προϊόντα από τον τρέχοντα διανομέα (Leader SA).

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις