Στα 85 εκατ. ευρώ το συνολικό επενδυτικό πλάνο

«Βαρόμετρο» για την αγορά μπύρας το 2023 χαρακτήρισε τον καιρό ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Αλέξανδρος Δανιηλίδης, εκτιμώντας πως «η αγορά θα κλείσει στο τέλος του έτους, πολύ ελαφρά παραπάνω σε σχέση με πέρσι, σε όγκο πωλήσεων».

«Το πρώτο τρίμηνο ο καιρός ήταν εξαιρετικά καλός και πήγε καλά, το δεύτερο τρίμηνο, που είναι πολύ σημαντικό για τον κλάδο, είχαμε πολύ κακό Μάιο και Ιούνιο και πήγε αρκετά πίσω η αγορά, είχαμε καλό Ιούλιο και Αύγουστο, ο Σεπτέμβριος ήταν καλύτερος από αυτό που αναμέναμε μετά τις καταστροφές της Θεσσαλίας και τέλος έχουμε ένα εξαιρετικό τελευταίο τρίμηνο» εξήγησε αναλυτικά, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης.

Όπως παρατήρησε ο κ. Δανιηλίδης «αν και υπάρχει ο προβληματισμός για τον πληθωρισμό, στην αγορά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ότι οι τάσεις έχουν επηρεαστεί σοβαρά» συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «η κατηγορία της μπύρας είναι μία από από εκείνες στις οποίες τα επώνυμα προϊόντα πήγαν καλύτερα από τα private label». Πρόσθεσε παράλληλα ότι ως κατηγορία «έχουμε ήδη το υψηλότερο ποσοστό προωθητικών ενεργειών στην Ευρώπη».

Ο επικεφαλής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σημείωσε, σε ό,τι αφορά τις ανατιμήσεις πως έγιναν μία φορά τον Φεβρουάριο και η επιβάρυνση του καταναλωτή ήταν περίπου κατά 8% μεσοσταθμικά. «Συνολικά στην Ελλάδα, η κατηγορία της μπύρας είναι από εκείνες με τις μικρότερες ανατιμήσεις» υπογράμμισε. Για το 2024 σημείωσε ότι σχεδιάζονται «πολύ χαμηλές, περιορισμένες ανατιμήσεις».

Οι επενδύσεις την περίοδο 2024-2026

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σχεδιάζει για την περίοδο 2024-2026, επενδύσεις οι οποίες συνολικά φτάνουν περίπου τα 85 εκατ. ευρώ. Εστιάζοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη η εταιρεία αναπτύσσει επενδυτικό πλάνο ύψους 65 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% περίπου θα αφορά σε πράσινες επενδύσεις. Οι υπόλοιπες αφορούν σε μία σειρά από κομμάτια της δραστηριότητάς της, όπως σε γραμμές παραγωγής για την αύξηση της παραγωγικότητας, υλικά συσκευασίας, κτίρια κτλ.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις