Τα πρατήρια παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας

Πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ επιβάλλονται σε τρία πρατήρια υγρών καυσίμων, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Τα δύο πρατήρια που βρίσκονται στην Καλαμάτα και το ένα στο Αιγάλεω διαπιστώθηκε σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ)  ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Ειδικότερα, τα δύο πρατήρια πωλούσαν diesel κίνησης σε τιμή υψηλότερη της θεωρητικής τιμής πώλησης, ενώ το ίδιο έκανε το τρίτο με την αμόλυβδη βενζίνη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε ανακοινώσει πρόσφατα την επιβολή των πρώτων προστίμων στις επιχειρήσεις που επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν την στιγμή που οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται. Ο υπουργός είχε διαβεβαιώσει πώς οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και τα πρόστιμα τσουχτερά προειδοποιώντας πως όποιος επιχειρήσει να βγάλει παραπάνω χρήματα, «θα του πάρουμε το κέρδος επί δυο». Συγκεκριμένα, είχε τονίσει πώς οι έλεγχοι θα αφορούν τόσο τα διυλιστήρια όσο και τα πρατήρια.

Την ίδια στιγμή το “ράλι” αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων συνεχίζεται με την τιμή του να ανεβαίνει κατά 0,02- 0,04 ευρώ το λίτρο καθημερινά. Ενδεικτικά, στην η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει στα 2,35 ευρώ το λίτρο ενώ στην Ξάνθη τα 2,295 ευρώ. Ακόμη υψηλότερες είναι οι τιμές στα νησιά και ιδιαίτερα στις Κυκλάδες. Στην Στη Νάξο, η αμόλυβδη των 95 οκτανίων είναι στα 2,4 ευρώ, ενώ στην «100» η τιμή αγγίζει τα 2, 60 ευρώ. Το πετρέλαιο είναι στα 2,12 ευρώ. Την ίδια στιγμή τα 2.61 €/λτ άγγιξε η βενζίνη στην Νίσυρο.

Διαβάστε επίσης:

Στα ύψη η βενζίνη: Σε ποιες περιοχές ξεπέρασε τα 2,60 ευρώ το λίτρο

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις