Στόχο η πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας, δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Την επιβολή πλαφόν στο ποσοστό κέρδους σε καύσιμα, σιτηρά και σε όποιο προϊόν η τιμή του επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, προωθεί η Κυβέρνηση, σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο “Blue Sky”,  ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως η σχετική διάταξη- τροπολογία είναι έτοιμη από τον ίδιο και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. Αναφερόμενος στις συνέπειες του πολέμου στην Ελλάδα είπε ότι κάποια οικονομική ζημιά θα υπάρξει, αλλά δεν θα είναι τεράστια, λέγοντας πως δεν έχουμε πολλούς Ρώσους τουρίστες στη χώρα. Ο κ Γεωργιάδης είπε πως η Ελλάδα έπραξε καλώς που έστειλε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία. Ακόμη, εκτίμησε πως η χώρα θα έχει τεράστιο όφελος από τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού. Σημείωσε δε πως η Ελλάδα είναι με αυτόν που δέχτηκε την επίθεση και βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως οι παρεμβάσεις στην αγορά και το πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και σιτηρά έχουν στόχο την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας, όπως είχε συμβεί αντιστοίχως και στην πρώτη περίοδο της πανδημίας.

Σχετικά με τα καύσιμα είπε πως το πλαφόν κέρδους θα επιβληθεί σε όλη την αλυσίδα, ξεκινώντας από το διυλιστήριο μέχρι και τον πρατηριούχο και πως τα περιθώρια κέρδους κατά περίπτωση δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερα εκείνων που ίσχυαν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Σημείωσε ακόμη πως θα ανακοινωθούν σύντομα τα αποτελέσματα των ελέγχων των αρμόδιων Αρχών για φαινόμενα αισχροκέρδειας, τονίζοντας πάντως πως ελέγχονται τόσο όσα πρατήρια έχουν υψηλές τιμές, όσο και εκείνα που έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, λέγοντας πως κάτι συμβαίνει όταν ένα πρατήριο πουλά σε τιμές ακόμη και χαμηλότερα από τις τιμές διυλιστηρίου.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις