Γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν στο παρελθόν σε περιμένουν στο κέντρο της πόλης

Εάν θες να κάνεις ένα γευστικό ταξίδι στα νοσταλγικά χρόνια του παρελθόντος, αρκεί ένα γλυκό για να το καταφέρεις: Οι λουκουμάδες. Η γεύση των παραδοσιακών λουκουμάδων είναι τόσο μοναδική που αξίζει να την αναζητήσεις και στο σήμερα. Ευτυχώς, αυτά τα δύο παραδοσιακά λουκουμαδοπωλεία έχουν κρατήσει την αυθεντικότητα τους στο πέρασμα των αιώνων και σου υποσχόμαστε πως εκεί θα σε περιμένουν οι καλύτεροι λουκουμάδες της Αθήνας.

Οι καλύτεροι λουκουμάδες της Αθήνας σε τρία μαγαζιά του Κέντρου

Λουκουμάδες Χανίων Θ.Κτιστάκη

Τους καλύτερους χανιώτικους λουκουμάδες θα τους φας στο… Κέντρο της Αθήνας. Με ιστορία που μετρά περισσότερα από 100 χρόνια, το μαγαζί της οδού Σωκράτους στην Ομόνοια είναι διαχρονικά η κορυφαία στάση για τους λάτρες των λουκουμάδων. Μικροί, στρογγυλοί, ξεροψημένοι από μέσα και αφράτοι γεμάτοι σιρόπι από μέσα, σερβίρονται πασπαλισμένοι με σουσάμι και μια δοκιμή θα σε κάνει να μην μπορείς να σταματήσεις.

Σωκράτους 59, Αθήνα 

καλύτεροι λουκουμάδες στην Αθήνα

Κρίνος

Όταν μπαίνεις στον Κρίνο, στην οδό Αιόλου, νομίζεις πραγματικά πως ξαφνικά ο χρόνος γύρισε πίσω. Η ιδιοκτήτες αυτού του παραδοσιακού ζαχαροπλαστείου, που η ιστορία του ξεκινά από το 1855, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν στο χρόνο την αισθητική του και να μην “προδώσουν” τον χαρακτήρα του. Το ίδιο έχουν κατορθώσει και με τους λουκουμάδες τους, οι οποίοι διατηρούν την ίδια γεύση με τότε παρά το πέρας των αιώνων. Μεγάλοι, χορταστικοί, με τρύπα στην μέση, τραγανοί και αφράτοι, σερβίρονται με μέλι, καρύδι, σοκολάτα και παγωτό. Μην ξεχάσεις να τους συνοδεύσεις με έναν παραδοσιακό ελληνικό καφέ.

 Αιόλου 87, Αθήνα 

Διαβάστε επίσης: 

Εδώ θα φας το καλύτερο παγωτό μηχανής στην Αθήνα