Στην πρώτη θέση των 50 κορυφαίων dips βρίσκεται το λιβανέζικο τουμ

Tην 5η θέση κατακτά το ελληνικό τζατζίκι στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα dips στον κόσμο.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το λιβανέζικο τουμ ενώ μεταξύ των 50 κορυφαίων dips περιλαμβάνονται εκτός από  το τζατζίκι και ακόμη 4 ελληνικά.

Συγκεκριμένα στην 21η θέση βρίσκεται η σκορδαλιά, στην 24η θέση η τυροκαυτερή, στην 34η θέση η φάβα και στην 38η θέση η μελιτζανοσαλάτα.

Το Taste Atlas, αναφέρει για το τζατζίκι:

«Είναι ένα ελληνικό παρασκεύασμα από γιαούρτι, αγγούρια, σκόρδο και πολλά βότανα και μπαχαρικά, όπως άνηθο, δυόσμο ή μαϊντανό. Συνήθως σερβίρεται ως σάλτσα που συνοδεύει πολλά πιάτα με κρέας, ως απλό dip ή ως ορεκτικό. Το όνομά του προέρχεται από την τουρκική λέξη cacik, που είναι ένα παρόμοιο dip, αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το τζατζίκι προέρχεται από το ινδικό dip raita. Το τζατζίκι σερβίρεται πάντα κρύο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές να  σερβίρεται με πιάτα όπως ο γύρος και το σουβλάκι. Συχνά, σερβίρεται με πίτα ως μέρος του πρώτου πιάτου ενός μεγάλου γεύματος. Με την τεράστια δημοφιλία του και το γεγονός ότι είναι ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά dip, δεν είναι παράξενο που υπάρχουν πολλές τοπικές παραλλαγές για το τζατζίκι, σε χώρες όπως το Ιράν, το Ιράκ, η Τουρκία, η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Σερβία».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις