Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στα νησιά μας και την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα φιλοξένησε το CNN πλέκοντας το εγκώμιο για τις ξεχωριστές γεύσεις της Ελλάδας.

Η δημοσιογράφος Sandee LaMotte, με ειδίκευση στο ρεπορτάζ υγείας, ταξίδεψε στην Μήλο και την Σαντορίνη και επιδόθηκε σε μια γαστρονομική περιπέτεια!

“Επρόκειτο να δω, να μυρίσω, να γευτώ και να τραβήξω φωτογραφίες πολλών από τα φαγητά για τα οποία έγραφα, βασισμένα σε συνταγές που είχαν παραδοθεί στο πέρασμα των αιώνων από τις Ελληνίδες γιαγιάδες στα εγγόνια τους”, σχολίασε η δημοσιογράφος. Όταν επισκέφτηκε τις ταβέρνες και τα εστιατόρια της Μήλου εντυπωσιάστηκε από αρχικά από τα ντολμαδάκια: “Γεμιστά φύλλα σταφυλιού που συνήθως σερβίρονται σε ρολά, είχαν μετατραπεί σε νόστιμες μπουκιές γεμάτες γαρίδες καλυμμένες με αφρό λεμονιού”.

Στην συνέχεια, επαίνεσε την παραδοσιακή γαλατόπιτα: “Μια κλασική πίτα από γάλα με πτυχώσεις, ήταν μια εντυπωσιακή πανδαισία βουτυρένιου φύλλου και κρέμας, διακοσμημένης περίτεχνα με φιστίκια Αιγίνης”. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο ελληνικό γιαούρτι: “Σε όλη την Ελλάδα, κάθε γεύμα που φάγαμε παρασκευαζόταν με περηφάνια. Το κρεμώδες, πλούσιο ελληνικό γιαούρτι με καρύδια και μέλι έμοιαζε περισσότερο με ένα όμορφο επιδόρπιο παρά με ένα κλασικό πρωινό”.

Η δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις διαφορές των ελληνικών φαγητών που συνάντησε και γεύτηκε στην Ελλάδα με τα αντίστοιχα στην Αμερική: “Η παραδοσιακή ελληνική σαλάτα, που ονομάζεται χωριάτικη ήταν μια άλλη αποκάλυψη. Για πρώτη φορά, δεν υπήρχε μαρούλι, μόνο πολλές παχουλές, ζουμερές ντομάτες, αγγούρια, πράσινες πιπεριές και κρεμμύδια, με πολλές ελιές και από πάνω μεγάλα κομμάτια φρέσκιας φέτας και λίγο ελαιόλαδο”.

Το ίδιο ίσχυε και για την φέτα: “Καμία φέτα με αυτήν που ήξερα στις ΗΠΑ. Αυτό το τυρί έλιωσε στο στόμα μου, πλούσιο, κρεμώδες και νόστιμο. Δεν είναι περίεργο που οι Έλληνες λένε ότι η φέτα μπορεί να πάει με οτιδήποτε”.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις