Τα σοκολατάκια - σύμβολο της Αυστρίας είναι άλλο ένα θύμα της πανδημίας.

Η οικονομική κρίση λόγω Covid, που έπληξε διάφορους κλάδους παραγωγής, δεν άφησε ανεπηρέαστα και τα σοκολατάκια Μότσαρτ, τα εμβληματικά αυστριακά γλυκίσματα. Η Mirabell, η εταιρεία παραγωγής τους, κήρυξε πτώχευση, με το περιφερειακό δικαστήριο του Σάλτσμπουργκ να κινεί άμεσα τις διαδικασίες.

Ο τουριστικός αποκλεισμός αιτία της πτώχευσης

Τα γλυκά που είναι σύμβολα της Αυστρίας κινδυνεύουν επομένως να μην παράγονται πλέον από το Salzburg Schokolade, το οποίο εδρεύει στον δήμο του Groedig. Η πανδημία έχει μπλοκάρει μια σημαντική ροή τουριστών που συχνά, κατά την επιστροφή τους από το ταξίδι τους, αγοράζουν σοκολατάκια Μότσαρτ ως αναμνηστικά σε φίλους και συγγενείς και αυτό είχε πολύ σκληρή αντανάκλαση για την εταιρεία στην αγορά.

Επιπλέον, οι δημοφιλείς αυστριακές εκδηλώσεις και οι χριστουγεννιάτικες αγορές αποτελούσαν ευκαιρίες για να τα αγοράσει κανείς προ πανδημίας. Η αναστολή τους για πάνω από ένα χρόνο και η γενική συρρίκνωση της κατανάλωσης έχουν οδηγήσει σε πτώση των πωλήσεων.

Ο παραγωγός Mirabell φοβάται τώρα για το μέλλον τους. Όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Christian Schugerl: «Οι σημαντικές αυξήσεις στο κόστος των πρώτων υλών, της ενέργειας, των μισθών, του κόστους υλικοτεχνικής υποστήριξης και των υλικών συσκευασίας ήταν και άλλοι λόγοι για την κρίση». Εν τω μεταξύ, το προϊόν θα διατίθεται προς πώληση κατά τη διάρκεια των εορτών και των Χριστουγεννιάτικων αγορών, τουλάχιστον μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις