Ο διεθνής ιστότοπος tasteatlas.com παρουσιάζει την λίστα με τα λιγότερο δημοφιλή ελληνικά πιάτα.

Η Ελλάδα φημίζεται για την κουζίνα και τα νόστιμα φαγητά της. Ωστόσο, όπως και σε κάθε άλλη χώρα, υπάρχουν κάποια πιάτα τα οποία δεν προτιμούν ούτε οι ντόπιοι ούτε οι τουρίστες. Ο διεθνής ιστότοπος tasteatlas.com που συγκεντρώνει και αξιολογεί φαγητά από όλο τον κόσμο έφτιαξε μια λίστα με τα λιγότερα αγαπημένα ελληνικά πιάτα σύμφωνα με τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει στην πλατφόρμα του.

Τα λιγότερο αγαπημένα ελληνικά πιάτα

Μπάμιες

Στην πρώτη θέση βρίσκονται, χωρίς στην πραγματικότητα να μας εκπλήσσει, οι μπάμιες. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρεται στις κοκκινιστές μπάμιες οι οποίες, όπως λέει, είναι ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό που ταιριάζει πολύ με τραγανό ψωμί. Ωστόσο, έχει συγκεντρώσει 3,3 βαθμούς στον ιστότοπο.

Πατσάς

Άλλο ένα πιάτο που δεν είναι το αγαπημένο πολλών. Αν και το τρώμε σε συγκεκριμένες περιστάσεις, πολλοί είναι αυτοί που το αποφεύγουν εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς αλλά και των συστατικών του. Το tasteatlas.com γράφει χαρακτηριστικά: “Ο Πάτσας θεωρείται συνήθως ένα εξαιρετικό φάρμακο για το hangover και παραδοσιακά τον απολαμβάνουν αργά το βράδυ, μετά από μια βραδιά απόλαυσης σε ελληνικές ταβέρνες”.

Ραβανί

Αυτή είναι μια έκπληξη στην λίστα. Το ραβανί, το παραδοσιακό γλυκό της ανατολής που όμως το απολαμβάνουμε και στην Ελλάδα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σιροπιαστά. Ωστόσο, στον ιστότοπο συγκεντρώνει 3,8 βαθμούς.

Φασολάκια

Άλλο ένα λαδερό φαγητό στην λίστα το οποίο όπως φαίνεται δεν ενθουσιάζει τους περισσότερους. Αν και ταιριάζει απόλυτα με ψωμί και φέτα δεν είναι στην κορυφή των προτιμήσεων ντόπιων και ξένων.

Γλυκά του κουταλιού 

Στην Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε γλυκό του κουταλιού πραγματικά τα πάντα. Από νεραντζάκια, σταφύλια και περγαμόντο μέχρι ντοματάκια, ελιές και τριαντάφυλλο! Ωστόσο, οι περισσότεροι μπορούν να φάνε μόνο μια μικρή ποσότητα εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας ζάχαρης που περιέχουν και της υπερβολικής γλυκύτητας. Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που έχουν μια θέση στην λίστα με τα πιάτα που αγαπούν λιγότερο οι Έλληνες αλλά και οι τουρίστες που επισκέπτονται στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις