Η οθόνη που σου δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσεις το φαγητό!

Ένας Ιάπωνας καθηγητής ανέπτυξε μια πρωτότυπη οθόνη τηλεόρασης που μπορεί να μιμηθεί τις γεύσεις των φαγητών, στοχεύοντας στην δημιουργία μιας πολυαισθητηριακής εμπειρίας θέασης.

Σύμφωνα με την Guardián, η συσκευή, που ονομάζεται Taste the TV (TTTV), χρησιμοποιεί ένα καρουζέλ με 10 δοχεία γεύσης που ψεκάζουν συνδυαστικά για να δημιουργήσουν τη γεύση ενός συγκεκριμένου φαγητού. Στη συνέχεια, το δείγμα γεύσης κυλά σε φιλμ πάνω από μια επίπεδη οθόνη τηλεόρασης για να το δοκιμάσει ο θεατής.

Στην εποχή του Covid-19, αυτού του είδους η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται και αλληλεπιδρούν με τον έξω κόσμο, δήλωσε ο Homei Miyashita, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Meiji στο Τόκιο.

«Ο στόχος είναι να καταστήσουμε δυνατό για τους ανθρώπους να έχουν την εμπειρία κάτι σαν να τρώνε σε ένα εστιατόριο στην άλλη άκρη του κόσμου, ακόμη και όταν μένουν στο σπίτι», είπε.

Ο Miyashita συνεργάζεται με μια ομάδα περίπου 30 μαθητών που έχει δημιουργήσει μια ποικιλία συσκευών που σχετίζονται με τη γεύση, συμπεριλαμβανομένου ενός πιρουνιού που κάνει το φαγητό πιο πλούσιο στη γεύση. Είπε ότι κατασκεύασε το πρωτότυπο TTTV τον περασμένο χρόνο και ότι μια εμπορική έκδοση θα κόστιζε περίπου 100.000 γιεν για να κατασκευαστεί. Οι πιθανές εφαρμογές περιλαμβάνουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για σομελιέ και μάγειρες, καθώς και παιχνίδια γευσιγνωσίας και κουίζ, είπε.

Ο Miyashita έχει επίσης συνομιλίες με εταιρείες σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας ψεκασμού για συσκευές που μπορούν να εφαρμόσουν γεύση πίτσας ή σοκολάτας σε μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί.

Η Yuki Hou, 22, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Meiji, έδειξε το TTTV στους δημοσιογράφους, λέγοντας στην οθόνη ότι ήθελε να δοκιμάσει γλυκιά σοκολάτα. Μετά από μερικές προσπάθειες, μια αυτοματοποιημένη φωνή επανέλαβε την παραγγελία και οι πίδακες γεύσης ψέκασαν ένα δείγμα σε ένα πλαστικό φύλλο. «Είναι κάτι σαν σοκολάτα γάλακτος», είπε. «Είναι γλυκό σαν σάλτσα σοκολάτας».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις