Στη Νότια Κορέα συνηθίζεται οι πεζοπόροι να παίρνουν μαζί τους noodles που σερβίρονται σε ποτήρι μιας χρήσης και να τα τρώνε όταν πεινάσουν

Το υψηλότερο βουνό της Νότιας Κορέας, το Halla απειλείται από την περιβαλλοντική ζημία που προκαλείται από τους πεζοπόρους και την κατανάλωση… noodles.

Το Γραφείο Εθνικού Πάρκου του όρους Halla στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το CNN, ξεκίνησε εκστρατεία για να ενθαρρύνει τους πεζοπόρους να μην πετούν το ζωμό ramyun στο βουνό ή στα ρέματά του, προκειμένου να διατηρηθεί «καθαρό το περιβάλλον».

Με ύψος 1.947 μέτρα, το Halla είναι το υψηλότερο βουνό της χώρας και βρίσκεται στο νησί Τζέταου, έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό διακοπών.

Στη Νότια Κορέα συνηθίζεται οι πεζοπόροι να παίρνουν μαζί τους noodles που σερβίρονται σε ποτήρι μιας χρήσης και να τα τρώνε όταν πεινάσουν. Έπειτα από καταγγελίες των κατοίκων για τουρίστες που κατανάλωσαν ramyun «χωρίς όρια», οι αρχές ξεκίνησαν ελέγχους και έτσι οι ιθύνοντες του μνημείου προχώρησαν σε μέτρα για την προστασία του χαρακτηρισμένου μνημείου της UNESCO.

Η ανακοίνωση του Γραφείου του Εθνικού Πάρκου εξηγεί ότι «ο ζωμός ramyun περιέχει πολύ αλάτι, οπότε η ρίψη του κατά μήκος του υδάτινου ρεύματος της κοιλάδας καθιστά αδύνατο για τα υδρόβια έντομα να ζήσουν στο μολυσμένο νερό».

Οι πινακίδες που τοποθετήθηκαν γύρω από το βουνό έγραφαν «ας διατηρήσουμε το καθαρό βουνό Halla και ας το παραδώσουμε στους απογόνους μας όπως είναι», προτρέποντας τους πεζοπόρους να χρησιμοποιούν μόνο τη μισή στιγμιαία σούπα και το μισό νερό.

Σημειώνεται επίσης ότι στο βουνό απαγορεύεται το κάπνισμα, η εγκατάλειψη φαγητού και σκουπιδιών και η κατανάλωση αλκοόλ, ενώ όσοι παραβιάζουν τους κανόνες μπορούν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 2.000.000 γουόν (1.442,15 δολάρια).

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις