Το σορμπέ που χρειάζεται να κάνεις προπαραγγελία για να καταφέρεις να το δοκιμάσεις

Το πιο σπάνιο παγωτό της Ελλάδας, ίσως και του κόσμου, παρασκευάζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα παγωτατζίδικα της Αθήνας, το Django Gelato, που βρίσκεται στην Βεΐκου 15, στο Κουκάκι. Πρόκειται για το σορμπέ σύκο το οποίο αποτελεί τον “βασιλιά των γεύσεων” του καταστήματος, σύμφωνα με τον Κωνταντίνο Καρακατσάνη, gelato grandmaster του Django Gelato: “Εδώ και 12 χρόνια το σορμπέ σύκο είναι ο βασιλιάς των γεύσεων του Django Gelato. Πρόκειται για ένα παγωτό που παρασκευάζεται από μονοποικιλιακά, βασιλικά, άγρια σύκα από την βόρεια Σύρο τα οποία μαζεύονται από τοπικό παραγωγό. Τα συγκεκριμένα σύκα είναι άνυδρα και “τραβάνε” νερό από τις θυμαριές που υπάρχουν γύρω τους αλλά και θαλασσινό αλάτι που βρίσκεται παντού στην ατμόσφαιρα του νησιού”, σημειώνει ο κ. Καρακατσάνης μιλώντας στο FoodLife.

Λόγω της σπανιότητας του καρπού, το σορμπέ σύκο του Django Gelato είναι διαθέσιμο στο κατάστημα της Αθήνας και της Σύρου μόνο τον Αύγουστο, από τις πρώτες ημέρες του μήνα μέχρι τις 20 – 25 Αυγούστου. “Κατά την περίοδο αυτή βγαίνουν καθημερινά στο κατάστημα πολύ μικρές ποσότητες από τα σύκα που διαθέτουμε. Μάλιστα, πολλές φορές μπορεί το παγωτό να μην βγει καν στην βιτρίνα από τις προπαραγγελίες. Γι’ αυτό προτείνουμε σε όσους θέλουν να το δοκιμάσουν να πραγματοποιήσουν την κράτηση τους νωρίτερα”.

Ο εμπνευστής και δημιουργός του συγκεκριμένου παγωτού τονίζει την σπανιότητα του συγκεκριμένου σύκου της Σύρου λέγοντας: “Μιλάμε ίσως για το πιο περιζήτητο και σπάνιο παγωτό στον πλανήτη και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι ως χώρα για το συγκεκριμένο σύκο καθώς πρόκειται για ένα προϊόν που γευστικά δεν συγκρίνεται με κανένα αντίστοιχο σε διεθνή κλίμακα. Μέχρι να ξεκινήσω να φτιάχνω αυτό το σορμπέ τα φρούτα μαραίνοντας στα δέντρα, έπεφταν και σάπιζαν.

Διαβάστε επίσης:

Εδώ θα φας το καλύτερο παγωτό μηχανής στην Αθήνα

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις