To Tanpopo ήρθε για να σε ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο του ramen

Έτοιμο είναι το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά  στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αριστείδου το οποίο ήρθε για να φέρει μια νέα πρόταση στην γαστρονομική σκηνή της πόλης. Μετά το Nolan, το Proveleggios και το Sweet Nolan, ο αγαπημένος κριτής του Masterchef επιστρέφει με το Tanpopo, μια «καντίνα», όπως χαρακτηρίζει το νέο του δημιούργημα για να μας εισάγει στον μαγικό κόσμο του ramen.

Στο νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά το ramen έχει την τιμητική του

Το ramen προέρχεται από την Ιαπωνία, την χώρα καταγωγής του Σωτήρη Κοντιζά, η οποία αποτελούσε πάντα έμπνευση για την κουζίνα και τα δημιουργήματά του.  Πρόκειται για μια σούπα με νουντλς σιταριού σερβιρισμένα συνήθως σε ζωμό κρέατος ή λιγότερο συχνά σε ζωμό ψαριού, αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι και πολλά ακόμα υλικά. Όσο κι αν προσπαθήσουμε όμως να σας τα περιγράψουμε, τίποτα δεν συγκρίνεται με το να τα δοκιμάσετε ζεστά από τα χέρια του ειδικού στο ramen, Σωτήρη Κοντιζά.

Μια βόλτα από το ισόγειο του κτιρίου στη γωνία της Ευριπίδου με την Αριστείδου, απέναντι από την πλατεία Αγίων Θεοδώρων, θα σε πείσει να δοκιμάσεις το παραδοσιακό Ιαπωνικό πιάτο και να χαρίσεις στον εαυτό σου «μια ζεστή αγκαλιά», όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος ο σεφ την σούπα ramen.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις