Ο διεθνούς φήμης, ο σεφ με πρωταγωνιστή πολλών Michelin, Gordon Ramsay, λάνσαρε τη δική του σύγχρονη σειρά ιταλικών επιτραπέζιων κρασιών: Gordon Ramsay Italian Collection.

Δημιουργήθηκε μαζί με τον παγκοσμίου φήμης οινοποιό Alberto Antonini και συνδυάζει το «πάθος του Ramsey με την καρδιά και την ψυχή της ιταλικής οινοποιίας».

«Η λειτουργία ενός εστιατορίου με 3 αστέρια Michelin για περισσότερα από 20 χρόνια σημαίνει ότι είχα τη χαρά να δοκιμάσω μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο. Η οινοποιία πάντα με γοήτευε. Είναι μια μαγική διαδικασία όπου η παράδοση, το πάθος και η επιστήμη συνδυάζονται και αποτυπώνονται σε ένα εκπληκτικό μπουκάλι. Η Ιταλία και τα ιταλικά κρασιά έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου», σχολίασε ο Ramsey.

«Η Tana Ramsey και εγώ περάσαμε μερικές απίστευτα χαρούμενες στιγμές σε αυτή την καταπληκτική χώρα και πολλές από αυτές τις στιγμές έγιναν ακόμα καλύτερες με ένα όμορφο ποτήρι κρασί», είπε.

“Όταν ήρθε η ώρα να λανσάρω τη δική μου σειρά κρασιών, ήταν πολύ σημαντικό να θέσω τα ίδια πρότυπα ποιότητας με αυτά που περιμένω στα εστιατόριά μου. Ήταν μεγάλη χαρά να συνεργαστώ σε αυτό το έργο με τον Alberto Antonini, έναν από τους μεγαλύτερους οινοποιούς της Ιταλίας”, πρόσθεσε ο Ramsey.

Η φήμη του Αλμπέρτο ​​για τη σύγχρονη οινοποιία με έναν ταυτόχρονο σεβασμό στις παραδόσεις, χτύπησε τη χορδή του Ramsey. Η συνεργασία τους κατέληξε σε μια πρωτοποριακή απόφαση για την ανάμειξη φρούτων από δύο διαφορετικές περιοχές, την Τοσκάνη και το Αμπρούτσο.

Η κατάρριψη των φραγμών που σχετίζονται με τη διαπεριφερειακή ανάμειξη στην Ιταλία ήταν το κλειδί για την επίτευξη των επιθυμητών στυλ και γεύσεων.

«Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που δημιουργήσαμε και ελπίζω ότι οι λάτρεις του φαγητού και του κρασιού σε όλη την Ιρλανδία να το αγαπήσουν όσο κι εγώ», κατέληξε.

Η σειρά Gordon Ramsay Italian Collection θα είναι διαθέσιμη από την Barry & Fitzwilliam.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις