Έχουμε ακούσει για ακριβά κρασιά και ουίσκι αλλά για νερό; Κι όμως, το Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani είναι επίσημα το πιο ακριβό μπουκάλι νερό στον κόσμο και κοστίζει 80.000 $.

Αλλά τι είναι αυτό που κάνει αυτό το μπουκάλι νερό να κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για το πιο ακριβό νερό στον κόσμο; Το νερό για κάθε μπουκάλι Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani προέρχεται από τρία διαφορετικά σημεία της γης — πηγές νερού στα Φίτζι και τη Γαλλία και από παγετώνες στην Ισλανδία. Έχοντας προμηθευτεί από τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θα κόστιζε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.

Είναι όμως μόνο το νερό που κάνει το Acqua di Cristallo Tributo τόσο ακριβό; Φυσικά και όχι. Η συσκευασία κάθε φιάλης συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην τιμή του. Κάθε ένα από αυτά τα γυάλινα μπουκάλια των 750 ml είναι καλυμμένο με συμπαγή χρυσό 24 καρατίων. Αν δεν έφτανε αυτό, αυτά τα μπουκάλια σχεδιάστηκαν από τον διάσημο σχεδιαστή φιαλών Fernando Altamirano, ο οποίος είναι γνωστός για τα κομψά σχέδια μπουκαλιών του που μπαίνουν στη λίστα με τα πιο ακριβά μπουκάλια στον κόσμο.

Σχεδίασε αυτά τα μπουκάλια ως φόρο τιμής στον αείμνηστο Ιταλό καλλιτέχνη Amedeo Clemente Modigliani.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι κάθε σταγόνα νερού στο Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani είναι φτιαγμένη από 5 γραμμάρια χρυσού 23 καρατίων. Η παρουσία χρυσού κάνει το νερό πιο αλκαλικό από το κανονικό νερό, γεγονός που συμβάλλει στη μαζική τιμολόγηση. Λέγεται επίσης ότι αυτή η σειρά πόσιμου νερού με πασπαλισμένο χρυσό παρέχει περισσότερη ενέργεια από το κανονικό νερό.

Το Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani πουλήθηκε για 60.000 $ ΗΠΑ (περίπου 81.620 $) στις 4 Μαρτίου 2010, σε μια δημοπρασία που διοργανώθηκε από το Planet Foundation A.C. στο La Hacienda de Los Morales στην Πόλη του Μεξικού. Όλα τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από αυτήν την πώληση δωρίστηκαν στη φιλανθρωπική οργάνωση για την καταπολέμηση της αιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις