Μια ακόμη ξεχωριστή βραδιά στα πλαίσια του This is Athens City Festival

Το This is Athens City Festival συνεχίζεται δυναμικά στην πόλη έως το τέλος Μαΐου και οι γαστρονομικές περιπέτειες δεν έχουν τέλος. Μετά την πολύ επιτυχημένη γαστρονομική εμπειρία που έζησαν οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης μια ακόμη εκδήλωση με πρωταγωνιστές το φαγητό και το κρασί έρχεται σε έναν άλλον σημαντικό πολιτισμικό χώρο, στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι. Η ελληνική κουζίνα η σύγχρονη ελληνική οινοποιία  και η σύγχρονη ελληνική και διεθνής Τέχνη θα συνδυαστούν αρμονικά την Πέμπτης 26 Μαΐου για να προσφέρουν στους καλεσμένους ένα ξεχωριστό βράδυ.

This is Athens City Festival: Για εκλεκτό φαγητό και κρασί στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Ο Chef του ομίλου ΙΤ, Χάρης Αντωνόπουλος, δημιουργεί ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού συνδυάζοντας δημιουργικές ελληνικές γεύσεις με ετικέτες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη. Πως είναι άραγε ένα δείπνο στο εστιατόριο του μουσείου, την ώρα που η συλλογή «ξεκουράζεται» από την πολυκοσμία; Πως αναδεικνύεται το προφίλ ενός κρασιού με τους σωστούς γευστικούς συνδυασμούς; Πως μια ανοιξιάτικη βραδιά σε ένα αίθριο στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να σας ταξιδέψει γαστρονομικά;

Αυτή την εμπειρία σας καλούμε να ζήσετε στο εστιατόριο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στον ημιώροφο του μοναδικού αυτού οικοδομήματος με ένα γεύμα προετοιμασμένο ειδικά για την περίσταση, συνοδευόμενο από τα κρασιά του Κτήματος Κυρ Γιάννη.

Μενού

Amuse Bouche Ταρτάκι με ανεβατό τυρί και φιστίκι Αιγίνης, κρέμα από σπαράγγια, μάραθο και σύγκλινο Μάνης

Κυρ-Γιάννη Sauvignon Blanc Ντρούμο 2021

Ορεκτικό Σφυρίδα carpaccio, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, μοσχολέμονο, πιπεριά Βασκωνίας

Κυρ-Γιάννη  Ασύρτικο Ταρσανάς 2018

Κυρίως Φραγκόκοτα στήθος ψητό, μπούτι ballotine, με αγκινάρες, chutney από χουρμάδες και jus λεμονοθύμαρου

* διαθέσιμη vegetarian επιλογή (Πλεξούδες χιώτικες με φρέσκο κολοκύθι και κρέμα από μαστιχοτύρι)

Κυρ-Γιάννη L’Esprit du lac 2021 (Rosé) Ξινόμαυρο

Επιδόρπιο «Γαλακτομπούρεκο» με αρμπαρόριζα, κουμκουάτ και φιστίκι macadamia

Κυρ-Γιάννη Χρυσογέρακας 2017 (Επιδόρπιος οίνος) Gewurztraminer & Μαλαγουζιά

Συμμετοχή: 50€ κατ’ άτομο. Περιορισμένες θέσεις.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις