Ποια είναι τα ιδιαίτερα συστατικά του

Φτιαγμένο με λευκή τρούφα από το ιαπωνικό brand Cellato, το παγωτό με γεύση «Byakuya» κοστίζει 6.700 δολάρια η μπάλα και κατέχει πλέον το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες καθώς αποτελεί το ακριβότερο στον πλανήτη.

Η λευκή τρούφα από την οποία παρασκευάζεται, καλλιεργείται στην περιοχή Άλμπα της Ιταλίας και κοστίζει περίπου 15.200 δολάρια ανά κιλό. Τα συστατικά του είναι ένας συνδυασμός ιαπωνικών και ευρωπαϊκών γεύσεων, όπως παρμεζάνα Reggiano και sake lees, μια λευκή πάστα με φρουτώδη γεύση, που δημιουργείται από τα υπολείμματα της ζύμωσης του σάκε.  Το παγωτό πασπαλίζεται με λευκή τρούφα, τριμμένη παρμεζάνα καθώς και νιφάδες χρυσού.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Cellato σημείωσε ότι χρειάστηκε πάνω από 1,5 χρόνος για να τελειοποιηθεί η γεύση του συγκεκριμένου παγωτού.

Παράλληλα η κάθε παραγγελία συνοδεύεται από ένα χειροποίητο  μεταλλικό κουτάλι, φτιαγμένο  από την εταιρεία Kazarikanagu Takeuchi, με την τεχνοτροπία που χρησιμοποιείται στους ιαπωνικούς ναούς.

*Πηγή φωτογραφίας: www.guinnessworldrecords.com

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις