Η kids food blogger Ελένη Κατσούλη μιλά στο FoodLife για την ιδέα της

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει γονείς να έχουν ξεμείνει από ιδέες για το καθημερινό μαγείρεμα ή να “αγανακτούν” με τα επιλεκτικά τους παιδιά που πολλές φορές αρνούνται τις υγιεινές τροφές; Λύση σε αυτά τα προβλήματα και απεριόριστη έμπνευση έχει έρθει για να δώσει ένα food blog ειδικά για παιδιά. Πρόκειται για το “Little Hands”, δημιούργημα της Ελένης Κατσούλη, νηπιαγωγού, food blogger και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, η οποία αποφάσισε να φτιάξει ένα blog αφιερωμένο στην παιδική διατροφή και το μαγείρεμα για τα παιδιά και με αυτά. Η δημιουργός του ιδιαίτερου αυτού food blog μιλά στο FoodLife για το πώς γεννήθηκε αυτή η ξεχωριστή ιδέα αλλά και για τις δυσκολίες που κρύβει το μαγείρεμα για τους μικρούς μας φίλους.

Η Ελένη Κατσούλη είναι το πρόσωπο πίσω από το food blog για παιδιά “Little Hands”

Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το food blogging;
Ουσιαστικά ξεκίνησε ένα χρόνο μετά τη γέννηση του γιου μου. Το food blogging δεν ήταν κάτι που είχα φανταστεί ποτέ των ποτών ότι θα έκανα αλλά είμαι ευγνώμων που συνέβη.
Πώς προέκυψε η ιδέα να μεταφέρεις την αγάπη σου για το φαγητό στο Instagram;
Αυτό είναι το αστείο, δεν γεννήθηκε ποτέ η ιδέα, δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα ασχοληθώ με το instagram (ούτε story δεν ήξερα να κάνω) και ότι θα ανέβαζα συνταγές. Απλά συνέβη, ήρθε μόνο του. Όλα άρχισαν από το κλειστό προσωπικό μου προφίλ. Ανέβαζα πολύ σπάνια κανένα τοπίο και εκεί κάποια στιγμή ανέβασα ένα πιάτο, αργότερα άλλο ένα και μετά από 3 μήνες άρχισαν να μου ζητάνε συνταγές φίλοι και σιγά σιγά κατάλαβα ότι είναι πολύ δημιουργικό και μου αρέσει αλλά και ότι δεν γινόταν να είναι άλλο το προσωπικό μου προφίλ. Έπρεπε να αλλάξει όνομα, έτσι γεννήθηκε το Little Hands.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kids Food Blog | Eleni (@littlehands_blw)

Γιατί αποφάσισες να δημιουργήσεις ένα food blog αποκλειστικά για την παιδική διατροφή; Ποια είναι η ανταπόκριση από τους γονείς;
Η ανταπόκριση είναι πολύ θετική. Θεωρώ ότι πλέον οι περισσότεροι νέοι γονείς αναζητούν τα νέα δεδομένα και θέλουν να κρατάνε απόσταση από τα τετρημμένα και όλες εκείνες τις ανθυγιεινές συνήθειες με τις οποίες μεγαλώσαμε κι οι ίδιοι.
Ποιες δυσκολίες έχει το να μαγειρεύεις για τα παιδιά;
Η μεγαλύτερη δυσκολία έγκειται στο να ξεπεράσεις την ίδια τη δική σου αδυναμία στο ότι όλα θα γίνουν πιο αργά και σίγουρα πιο χαοτικά. Εκεί που θα χρειαζόμασταν 10 λεπτά τώρα μπορεί να θέλουμε μισή ώρα και η κουζίνα πιθανότατα θα είναι πιο λερωμένη. Αυτή θεωρώ είναι η μεγαλύτερη δυσκολία, ο ίδιος μας ο εαυτός και η διαχείριση των αδυναμιών μας. Γι’ αυτό προτείνω να μπούμε στην κουζίνα με θετική διάθεση, χωρίς άγχος και χωρίς να κοιτάμε το ρολόι.

Σερβίρεις τα παιδικά γεύματα σε πολύ χαριτωμένα πιάτα! Πόση σημασία πιστεύεις έχει η εμφάνιση για το φαγητό που απευθύνεται σε παιδιά;
Σίγουρα παίζει σημασία να είναι θελκτικό ένα πιάτο. Αυτό όμως ισχύει και για τους ενήλικες. Ωστόσο έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία να μην παραφορτώνουμε το όποιο πιάτο και να κρατάμε τις μερίδες μικρές. Είναι απίστευτο πόσο πιο εύκολη γίνεται η διαδικασία του φαγητού, ειλικρινά ο εγκέφαλος τους είναι εντυπωσιακός. Φυσικά, προσφέρουμε και συμπλήρωμα εφόσον χρειαστεί, όμως ένα παραγεμισμένο πιάτο είναι ιδιαίτερα αγχωτικό για εκείνα.
Μίλησε μας για την ιδέα πίσω από το βιβλίο μαγειρικής σου! Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο;
Η ιδέα για το “Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη – Συνταγές για μικρά χεράκια” γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας. Μόλις 2 μήνες πριν είχα ξεκινήσει να κάνω μαγειρικές δράσεις για παιδιά, καθώς είμαι νηπιαγωγός, και είχα προλάβει να διαπιστώσω ότι τα παιδιά μπορούσαν να δοκιμάσουν υλικά που “δεν πρόκειται ούτε να το δοκιμάσει” κατά τα λεγόμενα των γονιών τους. Αυτό που λένε ότι “δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο” ισχύει κι εδώ. Όταν λοιπόν οι δράσεις σταμάτησαν σκέφτηκα ότι πρέπει να παροτρύνω τα παιδιά να συνεχίσουν να μαγειρεύουν και να δοκιμάζουν αλλά χωρίς εμένα. Τι θα χρειαζόταν; Ένα βιβλίο μαγειρικής! Απλά θα έπρεπε να είναι ένα βιβλίο μαγειρικής για παιδιά, κάτι διαφορετικό από αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα βιβλίο συνταγών, κάτι πρωτότυπο και ξεχωριστό και κοντά σε αυτό που αγαπάνε τα παιδιά! Θέλω να πιστεύω ότι πέτυχα τον σκοπό μου.
Τώρα σχετικά με το τι ετοιμάζω… Αχ, πολλά πράγματα που παρόλα αυτά είναι μόλις το 1/10 των ιδεών που έχω. Από Σεπτέμβρη θα έρθουν διάφορα καινούρια πράγματα στο Little Hands, συγγραφικά θα αργήσει λιγάκι.
Ποιο είναι το αγαπημένο και το λιγότερο αγαπημένο φαγητό του γιου σου; 
Το λιγότερο αγαπημένο φαγητό μάλλον είναι το μπριάμ, ποτέ δεν τρελάθηκε με τη μελιτζάνα και τον τελευταίο χρόνο έχει κόψει και το κολοκυθάκι. Κατά τα άλλα τα τρώει σχεδόν όλα αλλά αν του δώσεις αγγούρι, γιαούρτι, κρέας ή φακές (ή άλλα όσπρια) θα σε λατρέψει.
Εάν έπρεπε να τρως ένα μόνο φαγητό για όλη την υπόλοιπη ζωή σου ποιο θα ήταν;
Δεν θα μπορούσα με τίποτα να ζήσω μόνο με ένα. Βαριέμαι τόσο πολύ. Μέχρι και τις δικές μου συνταγές δεν μπορώ να τις κάνω κάθε φορά ίδιες κάτι θα αλλάξω.
Ονόμασε τρία υλικά που δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα σου!
Νιφάδες βρώμης, αυγά, ελαιόλαδο
Διαβάστε επίσης: 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις