Αφράτα και μυρωδάτα τσουρέκια για το Πάσχα

Η Δέσποινα Βανδή εκτός από κορυφαία τραγουδίστρια είναι και μία εξαιρετική μαγείρισσα!

Η αγαπημένη τραγουδίστρια μαγειρεύει υπέροχα -όπως αποκαλύπτουν και οι φίλοι της- και μάλιστα συχνά κάνει το τραπέζι με… πλούσια εδέσματα στην οικογένειά της και στους αγαπημένους της ανθρώπους.

Μάλιστα, πολλές φορές μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στα social media κάποιες από τις συνταγές της.

Τα πασχαλινά τσουρέκια της Δέσποινας Βανδή είναι πια διάσημα και αν δοκιμάσετε να τα φτιάξετε το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Η συνταγή για τα τσουρέκια της Δέσποινας Βανδή:

Υλικά

6 αυγά
180 γρ μαγιά νωπή
2 1/2 κ. αλεύρι
300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
750γρ ζάχαρη
600 γρ γάλα
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλε
1κγ μαστίχα
ξύσμα από 1 πορτοκαλι
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε πρώτη φάση φτιάχνετε το προζύμι
Σε 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό λιώνετε τη μαγιά και προσθέτετε το μισό κιλό από το αλεύρι σας!
Ζυμώνετε,σκεπάζετε το μείγμα με βρεγμένη πετσέτα και το τυλίγετε με κουβέρτα σε ζεστό μέρος και το αφήνετε 1 ώρα η και λίγο λιγότερο!
Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη!
Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη όλη και ανακατεύετε!
Όταν θα είναι χλιαρό το γάλα με τη ζάχαρη θα προσθέσετε τα αυγά μέσα στο ίδιο κατσαρολάκι και θα τα ανακατέψετε!
Οπότε έχετε 2 κατσαρολάκια μέχρι εδώ!
Ένα με το βούτυρο και ένα με τη ζαχαρη το γάλα και τα αυγά!
Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα υγρά σας υλικά πρέπει να είναι χλιαρά!
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα 2 κιλά αλεύρι και ρίχνετε το ξύσμα το αλάτι το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα τα οποία πριν τα χτυπάτε στο γουδί με γουδοχέρι για να γίνουν σκόνη!
Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και αδειάζετε εκεί το προζύμι σας!
Ρίχνετε το μείγμα με το γάλα και αρχίζετε να ζυμώνετε!
Σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο!
Θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας!
Σκεπάζετε τη λεκάνη πάλι με βρεγμένη πετσέτα και τυλίγετε με κουβέρτα για άλλη μια ώρα!
Η ζύμη σας θα γίνει τουλάχιστον διπλάσια!
Στη συνέχεια κόβετε κάνετε πλεξούδες και δίνετε σχήμα στα τσουρέκια σας τα οποία τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα! Να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους!
Αλείφετε με αυγό χτυπημένο τα τσουρέκια σας και τα ψήνετε για 25’ στους 170!

https://www.instagram.com/p/B_C6wvdpCXF/?utm_source=ig_embed&ig_rid=984bf571-cf5f-4ad2-9340-574a323c6227

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις