Το 100% των χρημάτων θα δοθούν σε παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Ένα γερμανικό αρτοποιείο πουλά “ντόνατ ειρήνης” για να υποστηρίξει την Ουκρανία. Διακοσμεί τα αρτοσκευάσματα με τα ουκρανικά εθνικά χρώματα μπλε και κίτρινο για να συγκεντρώσει χρήματα για τα παιδιά που αναγκάστηκαν να φύγουν μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συμπληρώνει τη δεύτερη εβδομάδα της, αφήνοντας εκατοντάδες Ουκρανούς πολίτες να σκοτώνονται και εκτοπίζοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο, το αρτοποιείο Huck στη Φρανκφούρτη άρχισε να προσφέρει τα ντόνατς την Πέμπτη.

Με μπλε και κίτρινο χρώμα, τα ντόνατς πωλούνται προς ένα ευρώ ανά τεμάχιο και το 100% των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε παιδιά από την Ουκρανία που αναζητούν καταφύγιο στη Φρανκφούρτη.

«Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι πολύ γρήγορα, μη γραφειοκρατικά», είπε η συνιδιοκτήτρια του αρτοποιείου Tanja Huck. «Αποφασίσαμε να… φτιάξουμε ένα επιπλέον προϊόν που δεν είναι τόσο ακριβό, επομένως είναι προσιτό για όλους και το οποίο μπορείτε να πάρετε πολλά μαζί σας στο γραφείο».

Η καμπάνια είναι πολύ επιτυχημένη καθώς 600 κομμάτια πουλήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα 10 υποκαταστήματα του αρτοποιείου και 300 προπαραγγελίες έγιναν για την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις