4 γαστρονομικές εκπομπές για να ακούσεις, να μάθεις και να "γευτείς"

Της Αμαλίας Σοφιανοπούλου

Τα podcasts έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και αποτελούν τον πιο σύγχρονο τρόπο για να “παρακολουθήσει” κάποιος μια εκπομπή μέσα από τα ακουστικά του. Οι θεματολογίες που μπορείς να βρεις είναι ανεξάντλητές ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι εκπομπές που είναι ιδιαίτερα αφιερωμένες στο φαγητό. Ειδικοί από όλους τους κλάδους της γαστρονομίας έχουν διεισδύσει στον κόσμο αυτού του νέου μέσου επικοινωνίας με το κοινό και μέσα από τα δικά τους podcast για το φαγητό μεταδίδουν τις γνώσεις τους στους λάτρες του είδους.

Τα podcast για το φαγητό που πρέπει να ξεκινήσεις να ακούς σήμερα

Ιστορίες Κυριακής, με τον Στέλιο Παρλιάρο 

Ο αγαπημένος ζαχαροπλάστης Στέλιο Παρλιάρος αφήνει για λίγο τις κουτάλες του και έρχεται να μοιραστεί με τον κόσμο την εμπειρία και τις γνώσεις του στις γλυκές παρασκευές στις οποίες έχει αφιερωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί με άλλους ζαχαροπλάστες συζητούν για την πορεία τους στο χώρο και μοιράζονται τα μυστικά του επαγγέλματος. Κάθε Κυριακή, ο Στέλιος Παρλιάρος φιλοξενεί έναν καλεσμένο και μαζί συζητούν για την παιδική του ηλικία, την ενασχόλησή του με την ζαχαροπλαστική, τις πηγές έμπνευσής του, τη φιλοσοφία του πάνω στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί, τα ταξίδια που έχει κάνει και φυσικά, τη μαγεία που κρύβουν τα γλυκά.

podcast για φαγητό

Σπίτι μου σπιτάκι μου, με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

O γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μπαίνει στην κουζίνα και κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα από όλα, μαγειρεύει πεντανόστιμα μαμαδίστικα πιάτα. Με την εκπομπή “Σπίτι μου σπιτάκι μου” στα ακουστικά σου μπορείς να εκτελέσεις βήμα βήμα τις οδηγίες του και να φτιάξεις μαζί με τον αγαπημένο μάγειρα τις λαχταριστές συνταγές του playlist. Ταυτόχρονα, ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μοιράζεται μαζί σου τα μυστικά του ενώ διηγείται ενδιαφέρουσες ιστορίες από αξέχαστα πιάτα και εκδρομές στην Ελλάδα.
podcast για φαγητό

Οίνος ο Αγαπητός, με τον Δημήτρη Χατζηνικολάου

Ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου έχει αναλάβει να μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο του κρασιού μέσα από τις γνώσεις του αλλά και τις ιστορίες που έχει συγκεντρώσει από την μακροχρόνια ενασχόλησή του με τον κλάδο. Στις εκπομπές του θα ακούσεις ενδιαφέορυσες ιστορίες από τους αμπελώνες, θα μάθεις πολύτιμες οδηγίες για την σωστή χρήση του οίνου στο τραπέζι, καινοτόμες ιδέες για την μετάγγιση, το σερβίρισμα, την συντήρηση και την απόλαυσή του.

ΕΛΑΙΑΣ έλαιον, με την Αννίτα Ζάχου

Η Αννίτα Ζάχου είναι εμπειρογνώμων και δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων, γεωπόνος και σύμβουλος ευεξίας και πρόσφατα η παρουσιάστρια του podcast “ΕΛΑΙΑΣ έλαιον”. Η ειδική στο ελαιόλαδο είναι εδώ για να μοιραστεί τις γνώσεις της για το εθνικό μας προϊόν, να μάθει στο κοινό πώς να ξεχωρίζει τις ποικιλίες ελαιολάδου και τι πρέπει να προσέχει στις γεύσεις και τις οσμές. Παράλληλα, στις εκπομπές της την συνοδεύουν εκλεκτοί καλεσμένοι με τους οποίους συζητά τα πάντα γύρο από τον “υγρό χρυσό” ενώ παράλληλα μοιράζεται ιδιαίτερες συνταγές και μυστικά.

*Μπορείτε να ακούσετε όλα τα podcast στο pod.gr

Διαβάστε επίσης: 

Έλληνες celebrities που εγκατέλειψαν τα ζωικά προϊόντα και έγιναν vegan

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις