Τι λέει στο Foodlife, o ιδιοκτήτης της εταιρείας, για την παγκόσμια καινοτομία με το Κυανό τυρί.

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

Το κάθε προϊόν έχει μία δική του ιστορία να διηγηθεί, ιστορία από την οποία ο καταναλωτής μπορεί να μάθει την προέλευσή του, τον τρόπο παραγωγής του και να το αγαπήσει για τα ιδιαίτερά του χαρακτηριστικά. Αυτός είναι ο βασικός σκοπός της Bliss Pointνα προωθήσει και να κάνει γνωστή την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε αναγνωρισμένο ελληνικό προϊόν. Πρόκειται για μία εταιρεία που «γεννήθηκε» στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, πριν από πέντε χρόνια και σήμερα τα σπάνια παλαιωμένα της τυριά -τα οποία παράγουν μικροί παραγωγοί από όλη την Ελλάδα- ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο κερδίζοντας σε ποιότητα αλλά και καινοτομία.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, έχει ξεχωρίσει για το πρώτο ελληνικό μπλε κατσικίσιο τυρί που προωθεί, το Κυανό τυρί, φτιαγμένο αποκλειστικά από 100% κατσικίσιο γάλα Μακεδονίας, με το συγκεκριμένο προϊόν να κατατάσσεται στη λίστα των παγκόσμιων καινοτομιών. Περιέχει φρέσκο κατσικίσιο γάλα που συλλέγεται από κοπάδια που βόσκουν ελεύθερα στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας με το χειροποίητο προϊόν να έχει τύχει μεγάλης αποδοχής τόσο στην Ελλάδα όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Άλλωστε, η στόχευση της εταιρείας είναι διττή, από την μία να αναδείξει τον ελληνικό πλούτο στο εξωτερικό και τα σπάνια παλαιωμένα τυριά αλλά από την άλλη, να τιμήσει και να αναδείξει τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι όπως λένε τα στελέχη της εταιρείας κάνουν εξαιρετική δουλειά. «Η φιλοσοφία μας παραμένει η ίδια, ταξιδεύουμε, βρίσκουμε και στηρίζουμε μικρούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα οι οποίοι παράγουν πραγματικά προϊόντα διαμάντια, και τα εντάσσουμε όλα κάτω από ένα “brandname”-ομπρέλα την Bliss point. Επιλέγουμε μόνο ό,τι πιο μοναδικό, εξαιρετικό και άριστα ποιοτικό έχει να προσφέρει η ελληνική περιφέρεια» δηλώνει στο FoodLife, ο δημιουργός και ιδιοκτήτης της Bliss Point, Δημήτρης Αβραμίδης.

Στη συλλογή της γκάμας της εταιρείας, έχουν προστεθεί και δύο άλλα νέα προϊόντα, το καπνιστό κεφαλοτύρι Αιγαίου ένα τυρί με πλούσια γεύση η οποία οφείλεται στο κατσικίσιο γάλα της Ίου σε συνδυασμό με το φυσικό κάπνισμα από ξύλο οξιάς και θρούμπης, αλλά και η Γωνιανή με ελληνική μαύρη τρούφα. Ένα παραδοσιακό μαλακό λευκό τυρί από την Κρήτη το οποίο παράγεται από 100% πρόβειο γάλα της περιοχής στο οποίο έχει προστεθεί μαύρη τρούφα από την Χαλκιδική. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει διακριθεί για τις καινοτόμες προσμίξεις των προϊόντων της, αλλά και για την μέθοδο ωρίμανσης που χρησιμοποιείται, με την γραβιέρα παλαιωμένη σπηλιάς και την παλαιωμένη κρασογραβιέρα, να είναι από τα πιο ευφάνταστα προϊόντα που έχει «γεννήσει».

Έντονη εξαγωγική δραστηριότητα

Ετσι, έχει διαμορφωθεί μία σειρά premium προϊόντων τα οποία «ταξιδεύουν» από την Χαλκιδική, όπου είναι η έδρα της εταιρείας, σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Αμερική. Μεταξύ αυτών είναι η Γερμανία, η Κύπρος, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ρουμανία και η Ολλανδία. «Έχοντας κάνει μεγάλα βήματα στην ελληνική αγορά ο επόμενος στόχος μας είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα και το 2023 να στοχεύσουμε πιο εντατικά στις αγορές του εξωτερικού. Συγκεκριμένα στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη αλλά και στη βόρεια Αμερική και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Αγγλία. Η μόνη μας ανησυχία είναι να φροντίσουμε να υπάρχει επάρκεια προϊόντων ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε επαρκώς αυτές τις αγορές» επισημαίνει ο επιχειρηματίας.

Η ομάδα της Bliss Point απαρτίζεται από ανθρώπους, ο καθένας εξειδικευμένος στο είδος του, οι οποίοι καλύπτουν όλη την παραγωγική γραμμή της εταιρείας από τεχνολόγο τροφίμων μέχρι και τεχνικούς τυροκομίας. «Δώσαμε από την αρχή προτεραιότητα στη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας που θα πιστεύει στην έννοια της συνεργασίας. Είχαμε όλοι ως κοινό παρονομαστή ότι θέλουμε να συγκεντρώσουμε όλα τα καλά προϊόντα της χώρας και να τα προωθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό δίνοντας σε αυτά τα προϊόντα προστιθέμενη αξία αλλά και τη θέση που τους αξίζει στα ράφια των καταστημάτων» προσθέτει ο Δ. Αβραμίδης.

Το τυρί συναντά… το κρασί

Η εταιρεία διαθέτει δεκατρείς ετικέτες σπάνιων τυριών από την Κρήτη έως τις Κυκλάδες. Πρόκειται για την γραβιέρα παλαιωμένη σπηλιάς, η οποία παράγεται στη Κρήτη με έναν ιδιαίτερο παραδοσιακό τρόπο παλαίωσης σε σπηλιές. Μάλιστα, για αυτό το προϊόν, η Bliss Point είχε βραβευτεί από τον παγκόσμιο οργανισμό, International Taste & Quality Institute. Παρεμφερή βραβεία έχουν λάβει και άλλα δύο προϊόντα της, η παλαιωμένη κρασογραβιέρα αλλά και η γραβιέρα με θυμάρι. Μάλιστα, τις εντυπώσεις έχει κερδίσει η κρασογραβιέρα, μία συνταγή της Bliss Point η οποία γίνεται στην Κρήτη.

«Η μοναδικότητά της βασίζεται στο πάντρεμα του τυριού με το κόκκινο κρασί. Η κρασογραβιέρα ωριμάζει αργά μέσα σε οινολάσπη από εκλεκτό ξινόμαυρο κρασί. Φανταστείτε ότι αυτό το τυρί στην Ιταλία είναι ιδιαιτέρως γνωστό καθώς δημιουργήθηκε στον πόλεμο όπου οι Ιταλοί έκρυβαν στα βαρέλια των κρασιών, τα τυριά τους για να μη τους τα πάρουν. Όταν έφτανε η ώρα να τα βγάλουν για να τα καταναλώσουν αντιλήφθηκαν το πόσο νόστιμα είχαν γίνει και από τότε χρησιμοποιείται συχνά στη γείτονα χώρα», καταλήγει ο επιχειρηματίας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις