Ένα από τα διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας ήταν η παραγωγή πρώτων υλών.

Του Βασίλη Κορκίδη Προέδρου ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ

Η χώρα μας ήταν και παραμένει εισαγωγική, ακόμη και σε μια σειρά από βασικά αγαθά όπως είναι τα τρόφιμα. Οι εξαγωγές μας σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ωστόσο η πορεία τους εξαρτάται από τις εισαγωγές. Οι βιομηχανίες και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις εξαρτώνται από τις εισαγωγές. Τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα είναι διαχρονικά.

Τα τελευταία χρόνια όμως φαίνεται να έχει γίνει κατανοητό ότι χωρίς ισχυρό πρωτογενή τομέα δεν μπορείς να έχεις ισχυρή ανάπτυξη. Ιδιαίτερα ο πρωτογενής τομέας που αφορά τα τρόφιμα, είναι ένας δυναμικός κλάδος που τα τελευταία χρόνια σημειώνει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα τρόφιμα δίνουν ώθηση στις εξαγωγές. Πλέον πολλές μικρές, μεσαίες αλλά και μεγάλες εταιρείες τροφίμων καινοτομούν, δημιουργώντας προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας.

Προϊόντα που πρωταγωνιστούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. To foodlife είμαι βέβαιος ότι θα αναδείξει εκείνες τις εταιρείες που καινοτομούν τόσο στην παραγωγή, όσο και στην μεταποίηση και την εμπορία τροφίμων και ποτών. Να ευχηθώ να είναι μια καλοτάξιδη ενημερωτική ιστοσελίδα που κάθε ημέρα θα γίνει και καλύτερη.    

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις