Η ελληνική κοινότητα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες στο Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο γενικότερα, αποτελούμενη από εργαζόμενους και φοιτητές.

Του Δημήτρη Χριστούλια
Φωτό: Κατερίνα Φραγκάκη

Οι Έλληνες του Λονδίνου κάθε Κυριακή μετά την εκκλησία έχουν σημείο συνάντησης τον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Bayswater. Μετά την εκκλησία πίνουν τον ελληνικό καφέ τους ή τον φραπέ τους  στο καφενείο Βυζάντιο.

Το Βυζάντιο βέβαια αποτελεί σημείο συνάντησης όχι μόνο τους Έλληνες , άλλα και για όποιον αγαπά τον ελληνικό καφέ αλλά και τις ελληνικές τυρόπιτες , τις μπουγάτσες τις σπανακόπιτες και τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά. Το Βυζάντιο είναι στέκι για τους Έλληνες για να πιουν το κρασάκι τους ακούγοντας ελληνική μουσική και να θυμηθούν την πατρίδα. 
 
Πολλοί Έλληνες επίσης  μαζεύονται με την παρέα τους στο Βυζάντιο για να παρακολουθήσουν στην τηλεόραση ποδοσφαιρικούς και μπασκετικούς  αγώνες των ελληνικών ομάδων. Είναι ένα μέρος με έντονο το ελληνικό στοιχείο στο κέντρο του Λονδίνου, όπου όταν φτάνεις νομίζεις ότι πράγματι βρίσκεσαι σε κάποιο μέρος της Ελλάδας.
Αξίζει ανεπιφύλακτα να το επισκεφτείτε για έναν παραδοσιακό ελληνικό καφέ συνοδευόμενο με γλυκό του κουταλιού!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις