Από τα πρώτα αξιοθέατα που επισκέπτεται το foodlife στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό είναι οι υπαίθριες αγορές.

 Του Δημήτρη Χριστούλια

Προσωπικά νιώθω μια απίστευτη ευχαρίστηση να περπατάω ανάμεσα στον κόσμο και να χαζεύω με τις ώρες τους πάγκους με τα φρέσκα προϊόντα. Και φυσικά μετά την βόλτα καταλήγω στα μαγαζάκια που υπάρχουν μέσα στις αγορές για να γευτώ νέες και παράξενες γεύσεις. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 24 χρόνια που ασκώ το επάγγελμα του δημοσιογράφου είχα την τύχη να ταξιδέψει σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, στην Ευρώπη, στην Αμερική και τον Καναδά, στην Αφρική, στην Ασία. Μία από τις καλύτερες αγορές, αν όχι η καλύτερη, που έχων επισκεφθεί μέχρι στιγμής είναι η La Boqueria στην Βαρκελώνη.

Και δεν εντυπωσιάσθηκα από μόνο από την ποικιλία των προϊόντων αλλά από την αξεπέραστη ποιότητα. Ποιότητα που βρίσκεις σε εστιατόρια που χρεώνουν το μενού 200 και 300 ευρώ το άτομο.

Στην La Boqueria μπορείς να ικανοποιήσεις τον ουρανίσκο τους με 20 και 20 ευρώ. Μία αγορά που λειτουργεί από το 1836 και είναι η η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά τροφίμων στην καρδιά της Βαρκελώνης, στην περιοχή Mercado de La Boqueria, La Rambla, 91. Στην «La Boqueria» περισσότεροι από 200 έμποροι πωλούν τοπικά  και διεθνή γαστρονομικά προϊόντα αρίστης ποιότητας!  Μπαίνοντας στην αγορά θα βρείτε εξαιρετικά  ισπανικά αλλαντικά και το γνωστό jamon Serrano, που πρέπει να δοκιμάσετε! 

Σας προτείνουμε και τα διάσημα πικάντικα ισπανικά λουκάνικα τα chorizos iberikos που θα τα λατρέψετε!

Η ποικιλία των φρούτων από όλον τον κόσμο είναι τεράστια στη συγκεκριμένη υπαίθρια αγορά. Δοκιμάστε τους χυμούς, που προσφέρουν στους πάγκους από εκλεκτά φρέσκα φρούτα. Επίσης αξίζει να δοκιμάσετε τα street foods και τα γνωστά Tapas που πωλούνται στους πάγκους σε εξαιρετικές τιμές και καλή ποιότητα. 

Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα φρέσκα θαλασσινά που φτιάχνουν για εσάς στα μπαρ και εστιατόρια που υπάρχουν στην αγορά. Εμείς δοκιμάσαμε τα καλύτερα θαλασσινά αλλά και εξαιρετικό ισπανικό κρασί  σε απίστευτες τιμές. Μη χάσετε αυτή την μοναδική εμπειρία! 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις