Το 1ο φεστιβάλ για τον γαστρονομικό πλούτο της Πελοποννήσου συνεχίζει το ταξίδι του

H περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει το πρώτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με γιορτές και εκδηλώσεις στις πανέμορφες περιφερειακές ενότητες της περιοχής. Η πρώτη στάση του φεστιβάλ ήταν στην Αρεόπολη Λακωνίας, την Κυριακή 17 Ιουλίου, όπου οι τοπικοί παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα που παράγονται στην γη τους και οι ντόπιες μαγείρισσες ετοίμαζαν τις συνταγές τους μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Τώρα σειρά έχει η Κορώνη, στην οποία θα πραγματοποιηθεί η επόμενη στάση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου την Κυριακή 7 Αυγούστου.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου ταξιδεύει στην Κορώνη

Τώρα σειρά έχει η Κορώνη, στην οποία θα πραγματοποιηθεί η επόμενη στάση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου την Κυριακή 7 Αυγούστου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία ελαιολάδου και οίνου, βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και μουσική εν πλω. Το Peloponnese Food Stories σε καλεί να ανακαλύψεις τον γαστρονομικό πλούτο της Πελοποννήσου, τις τοπικές γεύσεις και τους παραγωγούς των προϊόντων της που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Κορώνης, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και του Μανιατάκειου Ιδρύματος. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ έχουν ως κύρια θεματική τους τις γεύσεις του τόπου ενώ θα τίθεται στο επίκεντρο μια εμβληματική τοποθεσία κάθε περιφερειακής ενότητας  ( Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία).

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις