Για ακόμα μία φορά η Ελλάδα κέρδισε θέσεις σε λίστα του Taste Atlas με τα πιάτα της

Τη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα με ψάρια παγκοσμίως, δημοσίευσε η γνωστή γαστρονομική ιστοσελίδα Taste Atlas, και φυσικά η ελληνική εκπροσώπηση δεν έλειψε για ακόμα μία φορά.

Συγκεκριμένα, τρία ελληνικά πιάτα με αλμυρά ψάρια, φιγουράρουν στη συγκεκριμένη λίστα, και μάλιστα σε αρκετά… υψηλές θέσεις.

Ο κλασικός μπακαλιάρος με σκορδαλιά, τον οποίο τρώμε και σε συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως την 25η Μαρτίου ή την Κυριακή των Βαϊων, βρίσκεται στην έβδομη θέση στη λίστα του Taste Atlas! “Οι τηγανητές μπουκίτσες μπακαλιάρου συνήθως συνοδεύονται από μια πηχτή σκορδάτη σάλτσα, που ονομάζεται σκορδαλιά”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στην 35η θέση της λίστας του Taste Atlas βρίσκονται οι τηγανητές μαρίδες, ενώ λίγο πιο κάτω, στη θέση 37, βρίσκεται η αντζούγια, που είναι ο παστός γαύρος.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις