Τα ισπανικά tapas είναι τα μεζεδάκια που επιβάλλεται να δοκιμάσετε σε ένα ταξίδι στην Ισπανία.

Του Δημήτρη Χριστούλια

Όταν επισκεφτείτε την Ισπανία θα πρέπει να δοκιμάσετε τα tapas, δηλαδή μεζεδάκια όπως τα λέμε στα ελληνικά που σερβίρονται στα tapas bar. Τα tapas είναι μικρά πιατάκια που σερβίρονται για να συνοδέψουν αλκοόλ, συνήθως κόκκινο κρασί και σαγκρία.

Οι Ισπανοί παραδοσιακά φτιάχνουν τα tapas με μια  φέτα ψωμί και με χαμόν σεράνο ή τυρί ή ψάρι ή ντομάτα . Επίσης ένα πολύ διάσημο tapas είναι οι ψητές πατάτες με σάλτσα (patatas bravos) , λίγο λουκάνικο (chorizo) , λίγη ομελέτα (tortilla), μικρή ποσότητα ριζότο θαλασσινών (paella).  Σε γκουρμέ εστιατόρια θα δοκιμάσετε tapas πολύ εξεζητημένα με θαλασσινά , μοσχαρίσιο κρέας και fondoue, μπακαλιάρο με γλυκιά σάλτσα ντομάτας και γεμιστά ραβιόλια. Εγώ τα απόλαυσα. Ελπίζω

Είναι μια γαστρονομική εμπειρία που μου έμεινε αξέχαστη!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις