Οι ξεχωριστές γεύσεις και τα ιδιαίτερα εδέσματα που δεν θα βρεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα

Η Πελοπόννησος δεν φημίζεται μόνο για τις πανέμορφες παραλίες της, τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας και το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο της. Είναι επίσης μια περιοχή με μεγάλο γαστρονομικό πλούτο που ξετυλίγεται σε κάθε μια από τις ξεχωριστές περιφέρειές της. Η Μεσσηνία θα έλεγε κανείς πως εκπροσωπεί επάξια όλη την Πελοπόννησο τόσο όσον αφορά τις φυσικές ομορφιές όσο και τις γεύσεις της.  Αφού κολυμπήσεις στα καταγάλανα νερά που θα συναντήσεις σε παραλίες όπως η Βοϊδοκοιλιά, η Καλογριά, η Φοινικούντα, ο Φονέας, η Στούπα και πολλές άλλες αξίζει να ξαποστάσεις στα παραδοσιακά και παραθαλάσσια ταβερνάκια της και να απολαύσεις τα ξεχωριστά τοπικά πιάτα της Μεσσηνίας.

Τα τοπικά πιάτα και οι γεύσεις της Μεσσηνίας που θα σε καταπλήξουν

Στην κορυφή της λίστας με τα κρεατικά θα βρεις την γουρουνοπούλα, το ψητό χοιρινό στην σούβλα που μπορείς να απολαύσεις μόνο στην Πελοπόννησο. Συνηθίζεται να προσφέρεται στα πανηγύρια της περιοχής αλλά υπάρχουν και τοπικά καταστήματα που μπορείς να το απολαύσεις. Ακολουθούν πιάτα όπως χοιρινό με σέλινο, αρνί ριγανάτο και κοτόπουλο με χυλόπιτες, τα χειροποίητα μικρά ζυμαρικά τετράγωνης κοπής που είναι το πιο δημοφιλές τοπικό προϊόν στην Πελοπόννησος. Τα κλασικά πιάτα με βάση τα λαχανικά περιλαμβάνουν κολοκυθοανθούς τηγανητούς με φρέσκια ντομάτα, μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι και χόρτα και τραχανά με ντομάτα.

Από τις σπεσιαλιτέ δεν θα μπορούσε να λείπει η τσουχτή, η αυθεντική μακαρονάδα της Μάνης με χοντρά μακαρόνια τηγανιτά με τυρί μυζήθρα και από πάνω τηγανητό αυγό, ο καγιανάς ( στραπατζάδα με ντομάτα και λουκάνικο) και τα λαλάγγια, η τηγανητή ζύμη που προσφέρεται ως γλυκό. Οι δίπλες με μέλι είναι επίσης εορταστικές λιχουδιές και θα τις βρείτε σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία. Και για επιδόρπιο επιβάλλεται να δοκιμάσετε μια γαλατόπιτα ή ένα γαλακτομπούρεκο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @kensgreektable

Τι να πιείτε στη Μεσσηνία: Τα τοπικά κρασιά και τα οινοπνευματώδη ποτά

Η οινοποιία στη Μεσσηνία ξεκίνησε πριν από 3.000 χρόνια με τον Όμηρο να αναφέρει τα κρασιά της Πυλίας και η παράδοση επιβιώνει σε αμπελώνες με τοπικές ποικιλίες σταφυλιού όπως Ροδίτης, Φιλέρη, Μανδηλαριά, Μαλαγουζιά και Αγιωργίτικο, καθώς και ευρωπαϊκά κλασικά όπως Chardonnay, Merlot και Tempranillo). Μπορείτε να απολαύσετε την θέα ενός αμπελώνα ή μια περιήγηση γευσιγνωσίας σε πολλά κτήματα της περιοχής ενώ υπάρχουν επίσης αποστακτήρια που μπορείτε να επισκεφτείτε, που παράγουν ούζο, ρακή, λικέρ και τοπικό κονιάκ.

Διαβάστε επίσης: 

Παραλία Ζάγκα: Ένας παράδεισος στην Κορώνη

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις