Η Κρήτη αναδείχθηκε ως 4η καλύτερη περιοχή στον κόσμο για φαγητό ενώ παράλληλα συνολικά  πέντε ελληνικές πόλεις βρίσκονται μεταξύ των 50 κορυφαίων σύμφωνα με τη σχετική λίστα του οδηγού Taste Atlas.

«Γνωστή για τα εκπληκτικά τοπία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, η Κρήτη προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα ιστορίας, φυσικής ομορφιάς και γαστρονομικών απολαύσεων. Η κουζίνα του νησιού είναι αποτέλεσμα της εύφορης γης και της παράκτιας γενναιοδωρίας του, με πιάτα όπως ο ντάκος (παξιμάδι σαλάτα), φρέσκα θαλασσινά και ζουμερά πιάτα με αρνί. Η ζεστή φιλοξενία της Κρήτης και η βαθιά ριζωμένη σύνδεση με τις παραδόσεις της την καθιστούν απαραίτητη για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια αυθεντική γεύση από τις διαφορετικές γεύσεις και την κληρονομιά της Ελλάδας» σημειώνει το Taste Atlas.

Tην ίδια στιγμή, συνολικά 5 ελληνικές πόλεις (οι δύο εκ των οποίων στην Κρήτη) ξεχωρίζουν στη λίστα με 50 τις καλύτερες στον κόσμο για φαγητό: το Ηράκλειο στην 19η θέση, η Αθήνα στην 21η, η Θεσσαλονίκη στην 22η και τα Χανιά στην 26η. Στην κορυφή φιγουράρουν τρεις ιταλικές πόλεις και συγκεκριμένα η Ρώμη, η Μπολόνια και η Νάπολη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις