Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής

Τηλεοπτικά γυρίσματα για τους γαστρονομικούς θησαυρούς της κρητικής κουζίνας, πραγματοποίησε στην Ανατολική Κρήτη το συνδρομητικό κανάλι Kitchen Tv της Σερβίας.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής, που διοργάνωσε η Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Σερβίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για την παραγωγή τεσσάρων επεισοδίων που θα προβληθούν σε όλες τις βαλκανικές χώρες.

Η τετραμελής ομάδα-αποτελούμενη από τον διευθυντή του καναλιού, τον παρουσιαστή της εκπομπής και 2 τεχνικούς του καναλιού- είχε την ευκαιρία να γευθεί τους αυθεντικούς γαστρονομικούς θησαυρούς της φημισμένης κρητικής κουζίνας ανά τον κόσμο και να απολαύσουν το ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος του νησιού.

Τα μέλη του συνεργείου του Kitchen Tv, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Ε. Βουγιουκαλάκη, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Σερβίας κ. Κακούτης, η εκπρόσωπος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας κ. Ελένη Ηγουμενάκη και ο ιδιοκτήτης τοπικού ρακοκάζανου

Προσκεκλημένοι του ΕΟΤ Σερβίας και της Περιφέρειας Κρήτης ήταν οι:

– Ivan Nikolic, Διευθυντής Kitchen TV

– Jakov Jevtovic, παρουσιαστής

– Drasko Plavcic, Διευθυντής Φωτογραφίας στο Kitchen TV

-Aleksandar Despotovic, κάμεραμαν/κινηματογραφιστής

Τα μέλη του συνεργείου του Kitchen TV, είχαν την ευκαιρία να συγκεντρώσουν υλικό από την παρασκευή χαρακτηριστικών τοπικών κρητικών πιάτων και εδεσμάτων όπως είναι η νεράτη, τα καλτσούνια κ.α., και να καταγράψουν στην κάμερα τους ιδιαίτερους τρόπους μαγειρέματος τοπικών συνταγών όπως π.χ. το αντικριστό και την κακαβιά.

Επίσης, επισκέφτηκαν τους χώρους παρασκευής τοπικών ποτών (ρακοκάζανα), ιστορικές μονές (Ιερά Μονή Τοπλού) και τοπικά παραδοσιακά εστιατόρια. Περιηγήθηκαν ακόμη σε τοπικές αγορές στις πόλεις του Ηρακλείου και Σητείας.

Το ταξίδι και η κρητική φιλοξενία, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στα μέλη του Kitchen Tv, οι οποίοι δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους από την πληθώρα αυθεντικών εμπειριών που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης στο νησί της Κρήτης. Τους φιλοξενούμενους συνόδευσε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Σερβίας, Γεώργιος Κακούτης.

Πηγή: ΕΟΤ

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις