Στο νέο υπερπολυτελές οκταόροφο κτήριο Johnnie Walker Princes Street ο τουρισμός συναντά την μακραίωνη παράδοση της Σκωτίας στο ουίσκι.

Ο τουρισμός που συνδυάζεται με το σκωτσέζικο ουίσκι είναι γεγονός, με το Johnnie Walker Princes Street στο Εδιμβούργο να έχει γίνει το επίκεντρό του. Πρόκειται για την μια οκταόροφη επένδυση, πρόσφατα ανακαινισμένη και αφιερωμένη στο ουίσκι με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Μια βόλτα στους διαδρόμους που φιλοξενούν το πολυτελές χρυσό ποσό θα σε πείσουν ότι τουρισμός και ουίσκι πάνε μαζί.

Τουρισμός και ουίσκι: Η νέα ταξιδιωτική τάση

Η Johnnie Walker Princes Street – που βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας της Σκωτίας – είναι το επίκεντρο της επένδυσης 185 εκατομμυρίων λιρών της Diageo στον τουρισμό του σκωτσέζικου ουίσκι στη Σκωτία. η μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση του είδους της. Με έκταση πάνω από 6.640 τετραγωνικά μέτρα, το κέντρο επισκεπτών χρησιμοποιεί τεχνολογία πρώτης στον κόσμο για να αναπαραστήσει την παραδοσιακή εμπειρία περιήγησης ουίσκι.

Οι επισκέπτες οδηγούνται σε ένα εξατομικευμένο ταξίδι ανακάλυψης, το οποίο προσδιορίζει μοναδικές γεύσεις και γεύσεις προσαρμοσμένες σε αυτές, και μαθαίνουν για το συναρπαστικό ταξίδι 200 ​​ετών που ζωντανεύουν ηθοποιοί. Με περισσότερους από 800 συνδυασμούς γεύσεων διαθέσιμους σε καινοτόμα συστήματα διανομής, ένα άτομο θα μπορούσε να επισκέπτεται την Johnnie Walker Princes Street κάθε μέρα για περισσότερα από δύο χρόνια και να μην έχει την ίδια εμπειρία δύο φορές.

Το κτίριο – πρώην παραδοσιακό πολυκατάστημα για σχεδόν 100 χρόνια – περιέχει έναν υπερσύγχρονο βιωματικό χώρο λιανικής όπου οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν από τα πιο μοναδικά και αποκλειστικά ουίσκι, να γεμίσουν μπουκάλια απευθείας από βαρέλια και να τα χαράξουν. Το κελάρι έχει γίνει ένα πραγματικό θησαυροφυλάκιο ουίσκι με μερικά από τα πιο μοναδικά βαρέλια ουίσκι στον κόσμο να ωριμάζουν  να περιμένουν να τα δοκιμάσουν.

«Αυτή είναι μια περήφανη μέρα για όλους», λέει ο Ivan Menezes, Διευθύνων Σύμβουλος της Diageo. «Πέρυσι ο Johnnie Walker γιόρτασε τα 200 χρόνια από τότε που ο ιδρυτής John Walker άνοιξε τις πόρτες στο μικρό του παντοπωλείο και σήμερα αντιπροσωπεύει το επόμενο κεφάλαιο της απίστευτης ιστορίας. Η Johnnie Walker Princes Street είναι μια επένδυση ορόσημο στο σκωτσέζικο ουίσκι και στη Σκωτία, και θέτει ένα νέο πρότυπο για καθηλωτικά αξιοθέατα επισκεπτών. Γιορτάζει την αξιοσημείωτη κληρονομιά της Σκωτίας, τους απίστευτους καταρτισμένους κατασκευαστές ουίσκι μας και ατενίζει το μέλλον εμπλέκοντας νέες γενιές καταναλωτών από όλο τον κόσμο στη μαγεία του σκωτσέζικου ουίσκι».

Η Johnnie Walker Princes Street ανοίγει τις πόρτες της με ένα Χρυσό Βραβείο Green Tourism – το υψηλότερο βραβείο βιωσιμότητας για μια έλξη επισκεπτών.  Η εγκατάσταση στέφεται από δύο παγκοσμίου φήμης μπαρ στον τελευταίο όροφο και μια βεράντα με εκπληκτική θέα στον ορίζοντα του Εδιμβούργου, συμπεριλαμβανομένου του Explorers’ Bothy whisky bar με 150 διαφορετικά ουίσκι και του κοκτέιλ μπαρ του 1820, όπου τα ποτά συνδυάζονται με ένα προσεκτικά επιμελημένο μενού που προέρχεται από και αντιπροσωπεύει σε γαστρονομική μορφή τις τέσσερις γωνιές της Σκωτίας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις