Στόχος της Δράσης είναι η προβολή ενός σημαντικού στοιχείου της τοπικής γαστρονομίας, όπως τα Φρέσκα Μύδια Πιερίας

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Δράσεις Προώθησης, Προβολής και Αύξησης της Αναγνωρισιμότητας του Φρέσκου Μυδιού Πιερίας στις αγορές της Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου και Γαλλίας”, του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020”, που ανέλαβε το Επιμελητήριο Πιερίας, 24 δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό επισκέφτηκαν την Πιερία από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις Μονάδες Παραγωγής των Μυδιών Πιερίας, παρακολουθώντας ζωντανά τη διαδικασία ωρίμανσής τους στη θάλασσα και να ενημερωθούν από τους μυδοκαλλιεργητές για τη διαδικασία παραγωγής τους. Τα Μύδια Πιερίας προέρχονται από πρακτικές βιολογικής καλλιέργειας, χρησιμοποιώντας μηδενική πρόσθετη τροφή. Φιλτράρουν το νερό της θάλασσας, απορροφώντας όλα τα απαραίτητα συστατικά για την αναπαραγωγή και την ωρίμανσή τους.

Επιπλέον, η δράση περιλάμβανε επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας, στο Λιτόχωρο, το Δίον και την Κατερίνη, με σκοπό να εξοικειωθούν με τον τόπο και την ιστορία του.

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στο Λιτόχωρο Πιερίας, σε κεντρικό εστιατόριο, πραγματοποιήθηκε γεύμα για τους καλεσμένους δημοσιογράφους. Παρουσιάστηκαν πιάτα αφιερωμένα στα γευστικά μύδια του Αιγαίου από τον διάσημο σεφ Πέτρο Συρίγο, καθώς και διάφορα άλλα θαλασσινά πιάτα με τη μοναδική τους εμφάνιση και γεύση.

Στόχος της Δράσης είναι η προβολή ενός σημαντικού στοιχείου της τοπικής γαστρονομίας, όπως τα Φρέσκα Μύδια Πιερίας, τα οποία, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές του τόπου παραγωγής τους, θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός ελκυστικού brand name για την Πιερία.

Το πρόγραμμα “Mussels of Pieria,” με φορέα το Επιμελητήριο Πιερίας, αποσκοπεί στην προώθηση του εξαιρετικού διατροφικού θησαυρού που αντιπροσωπεύουν τα Μύδια Πιερίας, με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία και το Βέλγιο, προκειμένου να αυξηθεί η κατανάλωσή τους.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις