Τα "νησιά που κρέμονται από τον ουρανό" και η ξεχωριστή Μοναστηριακή τους κουζίνα

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσίευσε την λίστα με τους 20 κορυφαίους προορισμούς σε όλον τον κόσμο για το 2023 και τα Μετέωρα ήταν ανάμεσά τους.

Το δημοσίευμα με τίτλο «Μετέωρα: Τα νησιά που κρέμονται από τον ουρανό» υπογράφει η δημοσιογράφος Bénédicte Bocays, που επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας. Η συντάκτρια της εφημερίδας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «στην Ελλάδα, στην κορυφή εντυπωσιακών βράχων, αυτά τα μοναστήρια που χτίστηκαν μεταξύ του 14ου και του 16ου αιώνα μοιάζουν να ίπτανται στον αέρα».

Από την πλευρά της, η αρχισυντάκτρια του αφιερώματος τονίζει ότι «αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το γεωλογικό θαύμα, που αποτελεί τη δεύτερη δημοφιλέστερη τοποθεσία της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη της Αθήνας, όχι μόνον για μια φωτογραφία στο Instagram, αλλά για να αφιερώσετε χρόνο να περπατήσετε από την Καλαμπάκα έως τα απίστευτα μοναστήρια».

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται αναλυτικά η μοναδικότητα της περιοχής, καθώς και η σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της, ενώ περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις για ποδηλατικές ή πεζοπορικές περιηγήσεις και όλες οι χρηστικές πληροφορίες για τη διοργάνωση του ταξιδιού.

Η γαστρονομική παράδοση των Μετεώρων 

Σήμερα μάλιστα, στα Τρίκαλα η γαστρονομία έχει το δικό της ξεχωριστό brand name «Meteorisimo», μέσω του οποίου διασυνδέεται ο γαστρονομικός πολιτισμός με τα τοπικά προϊόντα και τη σύγχρονη γαστρονομία. Το Meteorisimo γεννήθηκε, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων και του προέδρου του Βασίλη Γιαγιάκου με στόχο την παρουσίαση και διάδοση της τρικαλινής γαστρονομίας και των τοπικών παραγόμενων προϊόντων.

Ο γαστρονομικός πλούτος των Τρικάλων, που γεννήθηκε στις ρίζες των Μετεώρων και των βουνών αναδεικνύεται μέσω του πιστοποιημένου συλλογικού σήματος και των δράσεων του «Meteorisimo». Η καταγραφή και η παρουσίαση, παραδοσιακών τρικαλινών πιάτων με παράδοση αιώνων, η μοναδική Μοναστηριακή κουζίνα των Μετεώρων, τα ιδιαίτερα υλικά και ο τρόπος παρασκευής τους γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό.

Σε κάθε διαδρομή σας στο νομό, στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, στην πόλη των Τρικάλων στα ορεινά του χωριά, στον κάμπο, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε σπιτικά φαγητά, καλομαγειρεμένα ντόπια κρεατικά, τρικαλινό λουκάνικο και τρικαλινές πίτες, παραδοσιακά γλυκά, εξαιρετικής ποιότητας κρασιά και ντόπιο τσίπουρο καθώς και μοναστηριακά πιάτα που ακολουθούν την παράδοση των μοναχών των Μετεώρων.

Διαβάστε επίσης: 

New York Times: Ο ελληνικός προορισμός που δεν θα περιμέναμε ότι θα πρότεινε για το 2023

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις