Το 79% των Αμερικανών δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν τη μέρα με τον παραδοσιακό τρόπο

Η Ημέρα των Ευχαριστιών που φέτος «πέφτει» στις 23 Νοεμβρίου αποτελεί για τους Αμερικανούς την πιο σημαντική γιορτή του χρόνου μετά τα Χριστούγεννα. Γιορτάζεται κάθε χρόνο, την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Οι αγορές για τα εδέσματα στο παραδοσιακό τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών έφτασαν τα 2,8 δισ. δολάρια το 2022, σύμφωνα με την εταιρεία Circana ενώ φέτος εκτιμάται ότι οι Αμερικανοί θα ξοδέψουν περισσότερα εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων στα τρόφιμα. Tο 79% των Αμερικανών δηλώνουν ότι θα γιορτάσει τη μέρα με τον παραδοσιακό τρόπο. Το 77% των γευμάτων στο παραδοσιακό τραπέζι είναι πλήρως χειροποίητα. Άλλωστε στη συντριπτική τους πλειονότητα τα πιάτα την Ημέρα των Ευχαριστιών προέρχονται από το σπίτι σε ποσοστό 90%, έναντι μόλις 10% των γευμάτων από εστιατόρια.

Οι Αμερικανοί συνήθως προετοιμάζονται αρκετό καιρό πριν για το παραδοσιακό τραπέζι, ωστόσο η πλειονότητα των αγορών πραγματοποιείται κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Το 2022, τα υλικά για το κυρίως πιάτο του παραδοσιακού τραπεζιού, τη γαλοπούλα αγοράστηκαν κυρίως την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι καταναλωτές άφησαν για την τελευταία εβδομάδα τις αγορές για τα ποτά και τα υπόλοιπα πιάτα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις