«Αφθονούν τα τυπικά γαλανόλευκα χωριά, οι πανέμορφοι όρμοι, τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και οι παραδοσιακοί ελληνικοί μεζέδες» σημειώνει η ελβετική εφημερίδα

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ελβετίας, η Blick, παροτρύνει τους Ελβετούς να αλλάξουν συνήθειες και να προτιμήσουν ξεχωριστά νησιά χωρίς μαζικό τουρισμό.

Στον κατάλογο με 8 νησιά της Ευρώπης, που διακρίνονται για τις παραδόσεις τους, το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και τις στιγμές αυθεντικότητας που προσφέρουν, κατατάσσει στην 5η θέση και ένα ελληνικό, την Κάρπαθο.

Αναλυτικά η εφημερίδα αναφέρει ότι, «η Κάρπαθος είναι φωτεινό παράδειγμα ποιότητας, καθώς είναι γνωστή και ως η «μυστική» Σαντορίνη. Εδώ αφθονούν τα τυπικά γαλανόλευκα χωριά, οι πανέμορφοι όρμοι, τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και οι παραδοσιακοί ελληνικοί μεζέδες. Κάρπαθος σημαίνει ατελείωτη απόλαυση!».

Τη λίστα της Blick με τα υπόλοιπα 7 νησιά  που προτείνει συμπληρώνουν το Πορκερόλ της Γαλλίας, η Πόντζα στην Ιταλία, η Λα Γκραθιόσα των Καναρίων νήσων, το Γκόζο της Μάλτας, η Βρετανική νήσος Γκέρνζι, το Τέρσελινγκ της Ολλανδίας και το Γερμανικό Άμρουμ.

*Πηγή φωτογραφίας: δήμος Καρπάθου / karpathos.gr

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις