Η ιταλική εφημερίδα κάνει ένα διθυραμβικό αφιέρωμα στους ελληνικούς προορισμούς

Η ιταλική καθημερινή εφημερίδα La Repubblica δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο για πέντε, «άγνωστα» όπως λέει, νησιά στην Ελλάδα που προσελκύουν το ενδιαφέρον των Ιταλών ταξιδιωτών και κάλεσε τους αναγνώστες της να τα ανακαλύψουν. Πρόκειται για την Αστυπάλαια, τους Λειψούς, την Σκύρο, την Τήνο και την Ιθάκη , πέντε προορισμούς γνωστούς και αγαπημένους για την Ελλάδα αλλά ίσως όχι τόσο δημοφιλή για τους ταξιδιώτες του εξωτερικού.

Το διθυραμβικό αφιέρωμα της ιταλικής La Repubblica σε 5 ελληνικά νησιά

Αστυπάλαια 

Αναφερόμενη στο νησί της Αστυπάλαιας, γνωστό και ως «πεταλούδα του Αιγαίου», η La Repubblica το περιγράφει ως «παράδεισο με ιστορικά μνημεία, γραφικά χωριά, υπέροχες παραλίες, απαράμιλλη γαστρονομία και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως το μέλι, που προσφέρει επίσης μοναδικές εμπειρίες σε πεζοπόρους και λάτρεις της φύσης». Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η Αστυπάλαια ηγείται του μέλλοντος της βιωσιμότητας στην Ελλάδα, μέσα από πρωτοποριακά «πράσινα» έργα.

Διαβάστε επίσης: Αστυπάλαια: Η… “Πεταλούδα” του Αιγαίου
Αστυπάλαια

astypalaiisland.gr

Λειψοί 

Το ελληνικό νησί των Λειψών περιγράφεται από τη La Repubblica ως ένας «οικολογικός παράδεισος» με πολύχρωμες παραλίες. Στους Λειψούς βρίσκεται επίσης το πρώτο κέντρο προστασίας δελφινιών στη Μεσόγειο. Απίστευτα θαλασσινά, αυθεντικές συνταγές, ελληνική μυθολογία, παραδοσιακά χωριά, εκδρομές με σκάφος, εκδρομές, εκλεκτά κόκκινα κρασιά και νόστιμα τοπικά τυριά, είναι μερικές από τις εμπειρίες που προσφέρει στους Λειψούς, λέει η La Repubblica.

Unsplash

Τήνος

Η ιταλική εφημερίδα γράφει για την Τήνο: “Διάσημο για τους μεγάλους Τήνιους καλλιτέχνες, γλύπτες και ζωγράφους, που κατέκτησαν με την τέχνη τους όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, όπως ο Γύζης, ο Λύτρας, ο Χαλεπάς, ο Φιλιππότης και ο Σοχός, αυτό το νησί αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό προορισμό, με προστιθέμενη αξία μια αξεπέραστη γαστρονομία.

Με τις εκπληκτικές παραλίες και τους 40 παραδοσιακούς οικισμούς, η Τήνος είναι ένας θησαυρός από γραφικά χωριά που πρέπει να φωτογραφηθούν. Η Καρδιανή, στην καρδιά του νησιού, προσφέρει πανοραμική θέα στη θάλασσα και τα υπέροχα νερά, καθώς και μια μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική”.

Σκίρος 

Στη Σκύρο, σύμφωνα με τη La Repubblica, οι επισκέπτες είναι βέβαιο ότι θα γνωρίσουν τη μυθολογική παράδοση και την πλούσια ιστορία. Το χαρακτηριστικό αναδεικνύει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού και τα μικρά σοκάκια της Χώρας.

Ιθάκη

Τέλος, η La Repubblica επαινεί την Ιθάκη για την πλούσια μυθολογία της και συνιστά το νησί σε όσους αναζητούν έναν μοναδικό προορισμό ιστιοπλοΐας.