Το foodlife σας ξεναγεί στην πιο διάσημη ελληνική ταβέρνα, στην πόλη Νάσβιλ του Τενεσί στην Αμερική

Αποστολή στην Αμερική: Δημήτρης Χριστούλιας

Φωτογραφίες: Κατερίνα Φραγκάκη

 

Έναν θέλει κάποιος να επισκεφθεί ένα καλό ελληνικό εστιατόριο στην Νέα Υόρκη ή στο Σικάγο δεν θα δυσκολευθεί καθόλου. Υπάρχουν πολλά. Το να μπορέσει κάποιος όμως να απολαύσει το καλύτερο και πιο γευστικό σουβλάκι σκέτο ή με πίτα, κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού, πατάτες τηγανητές με τυρί, δροσερή ελληνική σαλάτα, τζατζίκι και τυροκαυτερή, ελληνικά κρασιά και μπίρες στο Νάσβιλ του Τενεσί στον νότο της Αμερικής ήταν ακατόρθωτο μέχρι να ανοίξει τις πύλες του το GREKO, το πρώτο και μοναδικό ελληνικό εστιατόριο στην «Αθήνα» του Νότου της Αμερικής, όπως αποκαλούν οι αμερικανοί το Νάσβιλ καθώς στο κέντρο της πόλης υπάρχει ομοίωμα του Παρθενώνα.

Ομοίωμα του Παρθενώνα στο Νάσβιλ του Τενεσί της Αμερικής 

Εμπνευστές ο Βασίλης και Αντώνης Δαρσινός  από το Λιόντι Κορινθίας 

Εμπνευστές ενός εστιατορίου που θυμίζει παλιά  ελληνική ταβέρνα και «ξυπνάει» όμορφες μνήμες με τις γεύσεις και τα αρώματα από την Ελλάδα, ο Βασίλης και ο Αντώνης Δαρσινός. Δυο πρώτα ξαδέλφια που δυστυχώς μόνο ο θάνατος κατάφερε να τους χωρίσει καθώς ο Αντώνης Δαρσινός έχασε πριν από περίπου 3 χρόνια ξαφνικά και άδικα την ζωή του. Το GREKO όμως θα είναι πάντα στην πόλη του Νάσβιλ και θα θυμίζει ότι ένα ανήσυχο πνεύμα από το Λιόντι Κορινθίας μαζί με τον ξάδελφο του Βασίλη επίσης από το πανέμορφο αυτό χωριό κατάφεραν να φτιάξουν ένα ελληνικό εστιατόριο το οποίο κερδίζει την μια διάκριση μετά την άλλη.

Στην “Αθήνα” του αμερικανικού νότου

Η επίσκεψή μας στο Νάσβιλ, μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς και εγώ είμαι ξάδελφος του Βασίλη και του Αντώνη που πραγματικά τους έχω στην καρδιά μου, όπως φυσικά και τα υπόλοιπα ξαδέλφια μου που ζουν στο Νάσβιλ, σε αυτή την όμορφη πόλη στην “Αθήνα” του αμερικανικού νότου. To GREKO είναι ένα εστιατόριο που η δημιουργία του μόνο τυχαία δεν είναι. Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα ότι ακόμη και ο Τζέισον, ο αμερικανός υπεύθυνος του καταστήματος επισκέφθηκε πριν από μερικά χρόνια την Ελλάδα, μαζί με τον Βασίλη και τον Αντώνη, για να δοκιμάσει στην «πηγή» τα ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα.

Από παλιότερη επίσκεψη του Αντώνη και Βασίλη Δαρσινού και του  Τζέισον στην Αθήνα για γευστικές δοκιμές 

Ο Τζέισον υπεύθυνος του GREKO

Μαζί με τον Βασίλη Δαρσινό

Γεύσεις που «μυρίζουν» Ελλάδα

Από την ταμπέλα του εστιατορίου, μέχρι και τις τοιχογραφίες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και φυσικά το μενού του, όλα «μυρίζουν» Ελλάδα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα πιάτα που σερβίρει το GREKO είναι απίστευτα γευστικά και ποιοτικά. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι αμερικανοί επισκέπτονται το GREKO για να φάνε το σουβλάκι χοιρινό με ή χωρίς πίτα, το κοτόπουλο στην σούβλα ή την απίστευτη ελληνική σαλάτα με ελληνικές ελιές. Εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης είναι το χταποδάκι και οι γαρίδες στα κάρβουνα.

Φυσικά, εμείς δοκιμάσαμε πίτα με σουβλάκι, τομάτα και τζατζίκι, κοτόπουλο με μια εξαιρετική σάλτσα από λεμόνι, μουστάρδα και ρίγανη, χωριάτικη σαλάτα, χταπόδι και γαρίδες. Επίσης για αρχή προτιμήσαμε μια ελληνική μπίρα και στην συνέχεια απολαύσαμε ένα εξαιρετικό κρασί από την Πελοπόννησο.

Το σημαντικότερο .όμως απ’ όλα είναι ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες ομογενείς, έχουν βαθιά μέσα στην καρδιά τους την Ελλάδα και την κουβαλούν μαζί τους όπου και εάν βρίσκονται. Εις το επανιδείν!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις