Ιστορικό ρεκόρ για τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις του νησιού τον Οκτώβριο

Το National Geographic δημοσίευσε την ετήσια λίστα στην οποία παρουσιάζονται οι πιο συγκλονιστικοί προορισμοί του κόσμου για το επόμενο έτος και ένα πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων βρέθηκε ανάμεσά τους. Ο λόγος για την Κάρπαθο η οποία έκλεψε τις παγκόσμιες εντυπώσεις αυτό το καλοκαίρι γεγονός που της χάρισε αυτήν την σπουδαία διάκριση.

 National Geographic: Αυτοί είναι οι 25 πιο συγκλονιστικοί προορισμοί του κόσμου και η Κάρπαθος είναι ανάμεσά τους

Μάλιστα πρόκειται για το μόνο ελληνικό προορισμός στην λίστα στην οποία επίσης συναντάμε το Μιλγουόκι, την Αμπέρτα του Καναδά, το Λάος και τη Γκάνα και 20 ακόμη προορισμούς από Ευρώπη, Αφρική, Αμερική και Ασία στις επιμέρους κατηγορίες φύση, περιπέτεια, οικογένεια και πολιτισμός.

Η Κάρπαθος διακρίθηκε στην κατηγορία υποκατηγορία της διατήρησης των τοπικών κοινοτήτων με το διεθνές μέσο να την αναφέρει ως “ένα καταπληκτικό και πανέμορφο μέρος, όπου οι γυναικείες επιχειρήσεις πρωτοστατούν στον τουρισμό αειφορίας”.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νησί των Δωδεκανήσων κέρδισε μια ακόμα από την Guardian που την κατέταξε στην πρώτη θέση ανάμεσα στα 5 καλύτερα μη δημοφιλή νησιά της Ευρώπης μαζί με νησιά της Ιρλανδίας, των Αζόρων, της Εσθονίας, της Σικελίας και της Κροατίας.

Την ίδια στιγμή, τα δεδομένα δείχνουν πως η δημοτικότητα του νησιού έχει αυξηθεί το τελευταίο έτος καθώς τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο βρέθηκε στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα, ανάμεσα σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας με κριτήριο την ποσοστιαία αύξηση αφίξεων εσωτερικού και εξωτερικού, η οποία ξεπέρασε το 60% σε σχέση με πέρσι. Επιπλέον, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις της για τον Οκτώβριο παρουσίασαν ιστορικό υψηλό για τα τελευταία 35 έτη γεγονός που καθιστά την Κάρπαθο έναν από τους ελληνικούς προορισμούς που θα απασχολήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: 

“Το πιο πράσινο νησί της Ελλάδας” στην 1η θέση των κορυφαίων νησιωτικών προορισμών για το 2023

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις