Στο εστιατόριο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην Ζαλοκώστα 6 θα ανακαλύψετε απίθανες μεσογειακές συνταγές

Της Αθηνάς Γκλεζάκου

Εκεί στην Ζαλοκώστα είναι ένας κρυμμένος γευστικός θησαυρός που μόνο οι «ψαγμένοι» της συνοικίας γνωρίζουν.

Στο μοναδικό εστιατόριο «Ελιά και Τσίπουρο», τις καθημερινές συναντάς κυρίως στελέχη από τα γειτονικά υπουργεία, επιχειρήσεις  και δημοσιογράφους που κάνουν τις επαγγελματικές τους
συναντήσεις ή το διάλλειμα τους για φαγητό.

Ο κύριος Γιάννης χρόνια στο επάγγελμα, ξεκινώντας την οικογενειακή επιχείρηση από την Σύρο με γεύσεις από την πατρίδα του την Σέριφο, συνεχίζει την παράδοση τα τελευταία εννιά χρόνια με την σύζυγο του κυρία Ευαγγελία και την θυγατέρα του Ελένη να σερβίρει με χαμόγελο και όμορφη ενέργεια για καλωσόρισμα πράσινες τραγανές ελιές με τσίπουρο.

Η Ελένη γρήγορη και με γλυκιά, ήρεμη  φωνή σου προτείνει το μενού της ημέρας, κυρίως μεσογειακές συνταγές με βασική καθημερινή συνταγή ρεβίθια στο φούρνο Σίφνου (πρέπει να τα δοκιμάσετε έστω μια φορά).

Μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές σε θαλασσινά, κρεατικά και μεζέδες ανάλογα την όρεξη σου. Δοκίμασε την μερακλίδικη ικανότητα του κύριου Γιάννη στα φαγητά της σχάρας, πάρε κολοκυθάκια γεμιστά, λαχανοντολμάδες, γεμιστά, σπανακόρυζο, μελιτζάνες στον φούρνο με φέτα και τόλμησε ένα πιάτο από τα ζυμαρικά τους, όλα εύγεστα με υλικά φρέσκα και καλομαγειρεμένα.

Απόλαυσε το κρασί τους, μικρή και εκλεκτή ποικιλία. Η ατμόσφαιρα θα σε εκπλήξει ευχάριστα καθώς μιλάμε για έναν χώρο μικρό και λιτά  καλόγουστο, τραπεζάκια με καρέκλες άσπρες στο πεζόδρομο και λίγα στο εσωτερικό του μαγαζιού που κατεβαίνοντας τα σκαλάκια θα νιώσεις ατμόσφαιρα «σαν το σπίτι σου».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις