Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης μιλά για της δράσεις του Συνδέσμου και τις εξαγωγές των κρητικών προϊόντων.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1994 και αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους περιφερειακούς συνδέσμους εξωστρέφειας, με δράση αναμφισβήτητα γνωστή και αναγνωρισμένο έργο από όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο εξαγωγικό εμπόριο. 

Ο ΣΕΚ, σταθερά δίπλα στους εξαγωγείς του νησιού, αυτήν την περίοδο υλοποιεί δύο συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. προγράμματα για την προβολή και προώθηση των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ στο εξωτερικό, το GOLDQUALITYκαι το QUALITYWINES. Το πρόγραμμα GOLDQUALITY αφορά στα ΠΟΠ και ΠΓΕ ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, παξιμάδι, τυροκομικά προϊόντα και μέλι, με στόχο την αγορά των Η.Π.Α. Το πρόγραμμα QUALITYWINESαφορά στα ΠΟΠ και ΠΓΕ κρασιά της Κρήτης και περιλαμβάνει δράσεις για την προβολή τους στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία. Επίσης, ο ΣΕΚ θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022 την υλοποίηση του προγράμματος QUALITYDEAL, το οποίο έχει ως στόχο την προώθηση των ΠΟΠ και ΠΓΕ ελαιολάδων και κρασιών της Κρήτης στην Κίνα. 

Οι πιστοποιήσεις ΠΟΠ και ΠΓΕ προσδίδουν επιπρόσθετη αξία και ηενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων αυτών θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αύξηση των εξαγωγών μας. Η χάραξη εξαγωγικών στρατηγικών με κύριο άξονα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των ποιοτικών ιδιαιτεροτήτων του συνόλου των προϊόντων της κάθε Περιφέρειας, αποτελεί μονόδρομο κι εμείς στο ΣΕΚ με τις μικρές δυνάμεις μας, έχουμε αποδείξει ότι αν υπάρχει θέληση, όραμα αλλά και επιμονή ο στόχος μπορεί να γίνει πράξη. 

Εκτός από τις παραπάνω δράσεις, και για την επιμόρφωση των νέων αλλά και υφιστάμενων εξαγωγέων και όχι μόνο, ο ΣΕΚ θα υλοποιήσει το έργο κατάρτισης και πιστοποίησης εργαζομένων όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΚΡΗΤΗ 2014 – 2020, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, του οποίου την εκκίνηση αναμένουμε άμεσα. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα δείγμα των προσπαθειών που καταβάλει το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη του ΣΕΚ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του νησιού, ιδιαίτερα κατά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια. 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις