Το κίτρινο ακτινίδιο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην ελληνική αγορά

Το κίτρινο ακτινίδιο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να επενδύουν στην καλλιέργειά του, η οποία μάλιστα είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα. Μπορεί η παραγωγή ακτινιδίων στη χώρα μας να βασίζεται κυρίως στο πράσινο ακτινίδιο, ωστόσο οι ευεργετικές ιδιότητες του κιτρινόσαρκου ακτινιδίου το καθιστούν περιζήτητο στην παραγωγή αλλά και στην κατανάλωση.

Το κίτρινο ακτινίδιο συμβάλλει καθοριστικά στην απώλεια βάρους, στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην υγεία του δέρματος, ενώ έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιατμίνη C, από οποιοδήποτε άλλο φρούτο.

Το συγκεκριμένο είδος  υπερέχει έναντι του πράσινου πέραν των λόγων που αναφέρονται παραπάνω και ως προς την τιμή, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει αυξημένο εισόδημα για τους παραγωγούς που ασχολούνται με την καλλιέργειά του. Οι εξαγωγές αυξάνονται και μαζί με αυτές και το εγγυημένο εισόδημα των αγροτών.

Άλλωστε, η ώρα μας έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή ακτινιδίων κατέχοντας την 5η θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές. Το ελληνικό ακτινίδιο “ταξιδεύει” σε περίπου 51 χώρες με την πλειονότητα της καλλιέργειας να συγκεντρώνεται στην  την Πιερία, την Αιτωλοακαρνανία, την Άρτα και την Πρέβεζα.

Η καλλιέργεια κιτρινόσαρκου ακτινιδίου και των διάφορων ποικιλιών αυτού, αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στο ίδιο το προϊόν καθώς και στην αύξηση της τιμής του, δεδομένης της ζήτησής του στην παγκόσμια αγορά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις