Η ALMI Foods συνεχίζει την επέκτασή της στο εξωτερικό με κεντρικό προσανατολισμό την ενδυνάμωσή της στις αγορές της Ασίας.

Η ALMI Foods, η αμιγώς ελληνική εταιρεία που συγκαταλέγεται στις πλέον αναπτυσσόμενες ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής και διανομής τροφίμων, με βάση παραγωγής την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ολοκλήρωσε τη συμφωνία της με μεγάλο Ιαπωνικό όμιλο λιανεμπορίου για την επέκταση της διανομής των προϊόντων της στην Ιαπωνία.

Παράλληλα, συνεχίζει την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στην Νότια Κορέα, στην αγορά της οποίας εισήλθε το 2015, καταγράφοντας μια σημαντική αύξηση πωλήσεων κατά 90%, το τελευταίο έτος, σχεδόν διπλασιάζοντας τον τζίρο της στην αγορά. 

Αύξηση πωλήσεων για το 2020 και το 2021.

Η ALMI Foods βρίσκεται σήμερα σε 29 αγορές, στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, στις οποίες διανέμει το 98% της παραγωγής της, καταγράφοντας πωλήσεις ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ το 2020, ενώ η περαιτέρω επέκτασή της στο εξωτερικό, με τη σύναψη νέων και επέκταση ήδη υπαρχουσών συμφωνιών, τον τελευταίο χρόνο, θα αποτυπωθούν σε νέα αύξηση των πωλήσεών της το 2021 κατά 5% μετά από ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο 2020, όταν και οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το 2019.

Almi

Νέες κατηγορίες προϊόντων και διεύρυνση της παρουσίας στην Ελληνική αγορά.

Στοχεύοντας στη δημιουργία ενός νέου κύκλου δυναμικής ανάπτυξης, η ALMI Foods επενδύει στη δημιουργία νέων συνταγών, οι οποίες θα προστεθούν στο ήδη διευρυμένο portfolio της, που περιλαμβάνει περισσότερους από 1.000 διαφορετικούς κωδικούς.

Το επόμενο, άμεσο διάστημα, θα λανσάρει δύο νέες κατηγορίες προϊόντων, αυτή των snack products, στοχεύοντας κυρίως σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού, καθώς και μιας plant-based σειράς antipasti, απευθυνόμενη στο vegan κοινό, το οποίο παρουσιάζει στοιχεία δυναμικής ενίσχυσής του διεθνώς τα τελευταία χρόνια. 

Παράλληλα, κεντρικό στόχο αποτελεί πλέον για την εταιρεία, η ολοκληρωμένη παρουσία της και στην Ελληνική αγορά, στην οποία βρίσκεται σήμερα μέσω των συνεργασιών της με τον Μασούτη, τον ΑΒ Βασιλόπουλο, τα METRO-MyMarket, τον Γαλαξία και άλλους. 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις