Ακριβότερα 25% τα γαλακτοκομικά και 18,6% το ψωμί και τα δημητριακά

Του Δημήτρη Χριστούλια

Στο 7% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο, από 7,2% τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σε διάστημα ενός έτους αυξήθηκαν οι τιμές στα εξής προϊόντα: Ψωμί και δημητριακά 18,6%, κρέατα 19,3% ψάρια 2,5%, γαλακτοκομικά και αβγά 25%, έλαια και λίπη 23,1%, λαχανικά 10,9%, ζάχαρη, σοκολάτες, γλυκά και  παγωτά 9,2%, καφές 10,9%, μεταλλικό νερό, αναψυκτικά και χυμοί φρούτων 7,8%, φυσικό αέριο 34,7%, πετρέλαιο θέρμανσης 7,1%, καύσιμα και λιπαντικά 6,1%, μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο 52,4%, μεταφορά επιβατών με πλοίο 26,7%, κινηματογράφοι-θέατρα 16,9% και ξενοδοχεία, μοτέλ, πανδοχεία 8%. Συνολικά οι τιμές στις κατηγορία «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά» αυξήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο κατά 15,4%.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις