Ακριβότερα κατά 16,1% το ελαιόλαδο και 6,7% τα γαλακτοκομικά και τα αβγά μέσα σε έναν χρόνο

Του Δημήτρη Χριστούλια

Στο 1,6% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο, από 2,7% τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) σε διάστημα ενός έτους αυξήθηκαν οι τιμές στα εξής προϊόντα: Ψωμί και δημητριακά 4,8%, κρέατα 8,4% ψάρια 4,1%, γαλακτοκομικά και αβγά 6,7%, έλαια και λίπη 16,1%, λαχανικά 17,7%, φρούτα 13,9%, ζάχαρη, σοκολάτες, γλυκά και  παγωτά 8,2%, καφές 6% και μεταλλικό νερό, αναψυκτικά και χυμοί φρούτων κατά 13,9%.

Συνεχίζονται οι αυξήσεις στα τρόφιμα

Συνολικά οι τιμές στις κατηγορία «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά» αυξήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο κατά 9,4%.  Επίσης οι ετήσιες μεταβολές στους κινηματογράφους και θέατρα αυξήθηκαν κατά10,6% ενώ στα ξενοδοχεία, μοτέλ και στα φαρμακευτικά προϊόντα κατά 11,8%.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις