Σε ποια άλλα βασικά είδη διατροφής έχει εκτοξευτεί το κόστος

Νέο κύμα ανατιμήσεων αναμένουμε τους πρώτους μήνες του 2023, με ιδιαίτερη εντύπωση να προκαλεί η αύξηση στην τιμή των αυγών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης εργαζομένων καταναλωτών, Απόστολο Ραυτόπουλο, το “αστρονομικό” 146,2% αγγίζει πλέον η άνοδος του κόστους των αυγών στο ράφι, τα οποία παλαιότερα πωλούνταν με 1,32 ενώ  σήμερα έχουν φτάσει τα 3,28 η εξάδα.

Μεγάλες αυξήσεις έχουν σημειωθεί και σε άλλα βασικά είδη διατροφής όπως:

  • Οι φρυγανιές των 225 γραμμαρίων, είχαν 94 λεπτά, ενώ σήμερα έχουν 1 ευρώ και 18 λεπτά με αύξηση 26%. Οι φρυγανιές των 510 γραμμαρίων που είχαν 1, 24 σήμερα έχουν 1 77 αύξηση 42,7%.
  • Τα ψαρικά που είχαν 5, 90 ευρώ σήμερα έχουν 9,31, δηλαδή αύξηση 50 7,8%
  • Το αγελαδινό γιαούρτι ( 2+1 δώρο) στα 2,28 ευρώτιμάται με αύξηση 21,5%
  • Το επιδόρπιο γιαουρτιού από τα 2, 70 ευρω έφτασαν στα 3,67 με αύξηση 36%

Σύμφωνα με τον κ. Ραυτόπουλο, αισθητές ήταν οι αυξήσεις και στα βασικά κρέατα που καταναλώνονται κατά την περίοδο των γιορτών, ακόμη και σε αυτά που βρίσκονται εντός του «καλαθιού του νοικοκυριού»: «Η κατεψυγμένη εισαγωγής γαλοπούλα από την Γαλλία που βάλαμε στο καλάθι του νοικοκυριού, από τα 4, 90 ευρώ κατέληξε να πωλείται κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων των εορτών στα 5 ευρώ και 60 λεπτά και σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε και τα 8 ευρώ. Το μοσχάρι, το οποίο ξεκίνησε με τιμή στα 9 ευρώ, κατέληξε να πωλείται την Πρωτοχρονιά μέσα στο καλάθι του νοικοκυριού στα 11 ευρώ», ανέφερε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις